Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση απάτης σε βάρος γνωστού Τραπεζικού Καταστήματος και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η). Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων και τριών αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία πραγματοποιούσε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της Δ.Ε.Η., μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Τράπεζας.

Αντιπρόσωπος του Τραπεζικού Καταστήματος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το χρονικό διάστημα από την 04-01-2012 έως και 19-01-2012, πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας, ογδόντα (80) απατηλές πληρωμές λογαριασμών της (Δ.Ε.Η.), με τη χρήση δέκα (10) πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω Τράπεζας, συνολικού ύψους (47.383,71) ευρώ.

Από την ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων, προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά είκοσι δύο (22) μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (ip addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι απατηλές συναλλαγές.

Επίσης, προσδιορίστηκαν οι συνδέσεις διαδικτύου των πέντε (5) κατηγορουμένων, μέσω των οποίων προέβησαν στις συναλλαγές αυτές.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας πραγματοποίησαν χθες το πρωί έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και καταστήματα των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

· Ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.