Επίθεση στην τρομοκρατία και στον 24χρονο τρομοκράτη που φέρεται να σκότωσε έξι ανθρώπους εξαπέλυσε στο διάγγελμά του ο Νικολά Σαρκοζί, εκθειάζοντας ταυτόχρονα τις αρετές της γαλλικής δημοκρατίας. Ο γάλλος πρόεδρος παρευρέθηκε στην πόλη Μοντομπάν για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη τριών στρατιωτών που δολοφονήθηκαν σε αυτήν την περασμένη εβδομάδα.

Περιστοιχισμένος από άγημα Γάλλων στρατιωτών, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε μάλιστα ότι ο δράστης σχεδίαζε να πραγματοποιήσει και άλλη τρομοκρατική επίθεση.

«Ο άνθρωπος αυτός ήθελε να γονατίσει τη δημοκρατία μας. Η δημοκρατία μας όμως δεν εξασθένησε. Τα εγκλήματά του δεν θα μείνουν ατιμώρητα» δήλωσε στο διάγγελμά του μεταξύ άλλων ο Νικολά Σαρκοζί.

Νωρίτερα, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν διέψευσε τη σύλληψη του 24χρονου υπόπτου για τις δολοφονίες στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης αλλά και τη δολοφονία των τριών στρατιωτών. Οι γαλλικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο αντιδήμαρχος της Τουλούζης δήλωσε στο Ρόιτερς πριν από λίγο: «στέκομαι 50 μέτρα από το διαμέρισμα. Αν ήμουν πιο κοντά θα ήμουν μέσα στο διαμέρισμα. Η αναφορά ότι συνελήφθη είναι απόλυτη ανοησία.»

Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού Μοχάμεντ Μεράχ, έχει ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Κρουά Ντοράντ, χωρίς να κρατά ομήρους. Ο Μεράχ υποστηρίζει ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Η μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τις ανταλλαγές πυρών.

Πηγή: skai.gr