Φόβος και πανικός στο Μεξικό έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που αναστάτωσε τους κατοίκους στο νότιο τμήμα των παραθεριστικών πόλεων και την πρωτεύουσα του Μεξικού. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο θέρετρο Ακαπούλκο προκαλώντας τρόμο στους τουρίστες. Ακολούθησαν αισθητοί μετασεισμοί για χρονικό διάστημα περισσότερο της μίας ώρας.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,4 ριχτερ, με βάθος 20 χιλιόμετρα και επίκεντρο 25 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ometepec, στο Ελεύθερο και Ανεξάρτητο κράτος Γκερέρο. Στις γειτονικές πόλεις, όπως η Igualapa, οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες καθώς υπάρχουν αναφορές για κατάρρευση 800 σπιτιών, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες και θύματα. Μια πεζογέφυρα κατέρρευσε πάνω σε μικρό λεωφορείο, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στην ανατολική πολιτεία της Veracruz διακόπηκαν.

Το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστό μέχρι να διασφαλιστεί από τους υπεύθυνους ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας ώστε να επανέλθουν τα πράγματα στη φυσιολογική τους ροή.  Κυβερνητικά ελικόπτερα χαρτογραφούν την περιοχή αναζητώντας εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται τα καταφύγια για τους εκτοπισμένους κατοίκους. Ο δήμαρχος, Marcelo Ebrard, δήλωσε ότι οι αρχές του Μεξικού έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες στα κτήρια, νοσοκομεία και σχολεία, προκειμένου να εκτιμήσουν την έκταση των υλικών ζημιών. Το σύστημα υγείας ήταν σε ετοιμότητα και λειτούργησε άψογα.

Οι σεισμοί είναι μια τρομακτική εμπειρία για τους περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους του Μεξικού, καθώς περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό του 1985. Η πόλη είναι χτισμένη σε ηφαιστειακή τέφρα και πηλό, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη στις σεισμικές δονήσεις. Συμπτωματικά, σε απόσταση 100 μιλίων από το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται η μεγαλύτερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, οι αρχές διαβεβαίωσαν στην οικογένειά της ότι, η Μάλια Ομπάμα, δεν υπέστη κανέναν τραυματισμό και είναι ασφαλής.