Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη μπήκε στο Πάνθεον της Μπαρτσελόνα, σημειώνοντας χατ τρικ στο εντυπωσιακό 5-3 επί της Γρανάδα και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών του καταλανικού συλλόγου. Ο Μέσι έχει σπάσει τα κοντέρ και με 234 γκολ από το 2005 μέχρι σήμερα με τη φανέλα των “μπλαουγκράνα” ξεπέρασε τον θρυλικό ρεκόρ του Σέζαρ Ροντρίγκεθ.

Ο άσος της μεταπολεμικής Μπαρτσελόνα πέτυχε 232 τέρματα, αλλά σε διάστημα 14 χρόνων (1942-1955). Η Μπαρτσελόνα, πάντως, με πρόσφατη επίσημη ανακοίνωσή της τόνισε ότι “αρχικανονιέρης” της είναι ο Παουλίνο Αλκάνταρα, ο οποίος πέτυχε συνολικά 357 γκολ από το 1912 ως το 1927, με τη… διαφορά ότι περισσότερα από τα 200 σημειώθηκαν σε φιλικά παιχνίδια.

Ο Λιονέλ Μέσι έκλεψε, φυσικά, την παράσταση και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι στο “Καμπ Νου”. Πέτυχε… ακόμη τρία γκολ (17′, 67′, 86′) και οδήγησε την “Μπάρτσα” στη νίκη, περνώντας παράλληλα και στην κορυφή των σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν με 34 πλέον τέρματα έναντι 32 του Κριστιάνο Ρονάλντο, που αγωνίζεται την Τετάρτη.

Ο Τσάβι είχε ανοίξει το σκορ στο 4′, ο Τέγιο σκόραρε επίσης για τους πρωταθλητές Ευρώπης στο 82′, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν κάνει το… λάθος να ισοφαρίσουν στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου με τους Μάινθ (55′) και Σικουέρια (62′). Η Μπαρτσελόνα μειώσε προσωρινά τη διαφορά της από την κορυφή και τη Ρεάλ στους 66 βαθμούς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Πουγιόλ, Ντάνι Άλβες, Αντριάνο (46′ Μασεράνο), Πικέ, Τσάβι, Κεϊτά, Τιάγκο (72′ Ινιέστα), Μέσι, Σάντσες (72′ Τέγιο), Κουένκα

ΓΡΑΝΑΔΑ: Σέζαρ, Κορτές, Σικουέιρα, Μάινθ, Μπόρχα Γκόμεθ, Ουρτάδο (71′ Άμπελ Γκόμεθ), Μάρτινς, Μπενίτεθ, Ρίκο, Ιγκάλο (77′ Γκέιχο), Χάρα (46′ Ούτσε)

Πηγή: novasports.gr