Μετά από 31 αποτυχημένες απόπειρες ως τώρα στη σεζόν μία ομάδα, η Μίλαν, κατάφερε να νικήσει (2-1) τη Γιουβέντους στο 90λεπτο, αλλά αυτό… δεν αποδείχθηκε αρκετό. Η Κυρία που είχε νικήσει με το ίδιο σκορ στο “Σαν Σίρο”, “χτύπησε” στην παράταση και με το τελικό 2-2 επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου.

Το 2004 οι “μπιανκονέρι” είχαν χάσει από τη Λάτσιο με συνολικό σκορ 4-2 σε διπλούς τελικούς, ενώ το τελευταίο τους τρόπαιο στη διοργάνωση το κατέκτησαν το 1995, κερδίζοντας επίσης σε διπλούς τελικούς την Πάρμα. Κοινός παρανομαστής και στις… τρεις περιπτώσεις ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο “πιντουρίκιο” ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 28′, με τη Μίλαν από την άλλη, να ανεβάζει στροφές και να παίρνει κεφάλι στην επανάληψη. Ο Μεσμπά στο 51′ ισοφάρισε για τους “ροσονέρι”, ενώ ο Μάξι Λόπες στο 81′ νίκησε τον Στοράρι και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο ξεκούραστοι (η Γιουβέντους δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) και με ένα πανέμορφο γκολ του Βούτσινιτς με σουτ έξω από την περιοχή στο 96′ ισοφάρισαν σε 2-2 και πήραν μια μεγάλη πρόκριση.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Λίχτσταϊνερ (90′ Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Τσέλιε, Πίρλο, Πέπε (63′ Μαρκίζιο), Βιντάλ, Τζιακερίνι, Βούτσινιτς, Ντελ Πιέρο (74′ Μποριέλο)

ΜΙΛΑΝ: Αμελια, Μεξές, Αντονίνι, Τιάγκο Σίλβα, Μουντάρι, Εμάνουελσον, Ζέεντορφ, Ακουιλάνι (68′ Νοτσερίνο), Μεσμπά, Ιμπραΐμοβιτς (46′ Λόπες), Ελ Σααραβί (78′ Ιντζάγκι)

Πηγή: novasports.gr