Ο Νικ Καλάθης εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού

Με ομάδα της… σειράς έκανε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να μοιάζει ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» με «ισοπεδωτική» εμφάνιση δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ισραηλινούς. Επικράτησαν 93-73, έκαναν το 1-0 στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό και παράλληλα το πρώτο βήμα για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης για την Ευρωλίγκα! Κορυφαίος ο Διαμαντίδης που έφτασε κοντά στο νταμπλ-νταμπλ με 15 πόντους και 8 ασίστ! Σμιθ και Λάνγκφορντ διασώθηκαν από την ομάδα του λαού.

”Ο

Την Πέμπτη (22/03, 21:00) το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Αλάνθαστος!

Στατιστικά για… φίλημα είχε στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα να οδηγεί στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος και να φτάνει στο τέλος σε διψήφια διαφορά (9/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα). Οι «πράσινοι» παρά τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσαν στο ξεκίνημα (4), διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού χάρις στον Διαμαντίδη, έφεραν την μπάλα κοντά στο καλάθι και αρχικά με τον Μάριτς και στη συνέχεια με τον Μπατίστ επέβαλαν το ρυθμό τους. Αν και η «ομάδα του λαού» ισοφάρισε με τον Ελιγιάχου σε 18-18 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, ένα ξέσπασμα των παικτών του Ομπράντοβιτς και ένα σερί 10-0 διαμόρφωσε το 28-18 στην πρώτη περίοδο.

Και η… μαγεία συνεχίζεται

Το σερί του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε σταματημό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο, ενώ επιθετικά συνέχισαν από εκεί που είχαν… μείνει. Με τον Νικ Καλάθη να μπαίνει ζεστός στο παρκέ διεύρυναν το σερί σε 19-0 και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 22 πόντους (40-18)! Μείωσε η ομάδα του Μπλατ με επιμέρους 9-3 (43-27) εκμεταλλευόμενη το δίλεπτο επιθετικό κενό του Παναθηναϊκού. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ντέιβιντ Λόγκαν. Ο Αμερικανός έδειξε πάθος στην άμυνα αφυπνίζοντας τους συμπαίκτες του. Αποτέλεσμα αυτού νέο ξέσπασμα του «τριφυλλιού» με το οποίο η διαφορά ξεπέρασε εκ νέου τους είκοσι πόντους με εύστοχο τρίποντο του Σάτο στην εκπνοή του πρώτου μέρους (55-34).

Χαλάρωση! Τι είναι αυτό;

Κι αν κάποιοι νόμιζαν ότι η ομάδα του «Ζοτς» θα εφησύχαζε έχοντας πάρει μία διαφορά ασφαλείας κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Σεληνιασμένοι μπήκαν στο παρκέ οι «πράσινοι» και με 3/3 τρίποντα (2 από Σμιθ και 1 από Διαμαντίδη) έφτασαν στο +30 (64-34). Τάιμ άουτ για να αποφύγει τον διασυρμό κάλεσε ο Ντέιβιντ Μπλατ ζητώντας από τους παίκτες να παίξουν στοιχειωδώς άμυνα. Αυτό δεν απέτρεψε τους πρωταθλητές Ευρώπης από το να φτάσουν στο +33 (70-37). Με +30 θα πήγαινε στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός. Όμως το instant replay έδειξε ότι τρίποντο του Περπέρογλου στην εκπνοή της τρίτης περιόδου δεν έπρεπε να μετρήσει, παραμένοντας έτσι το 79-53.

Με το μυαλό στην Πέμπτη

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία περίοδος με τους δύο προπονητές πλέον να σκέφτονται την επόμενη μεταξύ τους μάχη, την Πέμπτη. Κατέβασαν ρυθμό οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, θέλοντας να προφυλαχθούν για το δεύτερο παιχνίδι. Έτσι επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους με επιμέρους 12-3 να μειώσουν σε 93-73.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 55-34, 79-52, 93-73

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 11, Λόγκαν 11 (1), Σάτο 6 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 15 (8 ασίστ), Βουγιούκας 7, Καλάθης Ν. 13 (8 ριμπάουντ), Σμιθ 8 (2), Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 9 (1).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 6, Σμιθ 17 (3), Μπλου 5 (1), Ελιγιάχου 6, Μάλετ 3 (1), Πνίνι 2, Μπερστάιν 4, Οχαγιόν 3, Τζέιμς, Σχορτσανίτης 6, Λάνγκφορντ 21 (1).

Πηγή: sday.gr