Αύξηση των επιθέσεων από το εξωτερικό κατά του κυβερνοχώρου της Κίνας το 2011, διαπιστώνει έκθεση της τεχνικής ομάδας και κέντρου συντονισμού έκτακτης ανάγκης του Εθνικού Δικτύου Πληροφορικής της Κίνας. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2011, 11,851 διευθύνσεις πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP) που είχαν βάση στο εξωτερικό, έκαναν έλεγχο σε 10,593 κινεζικές ιστοσελίδες. Οι επιθέσεις περιλάμβαναν την καταστροφή server, παρέμβαση και αλλαγή του περιεχομένου συγκεκριμένων ιστοσελίδων καθώς και κλοπή προσωπικών δεδομένων Κινέζων χρηστών του διαδικτύου.

«Η έκθεση δείχνει ότι οι κινεζικές ιστοσελίδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από κακόβουλες επιθέσεις χάκερ ή IP διευθύνσεις», τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Δικτύου Πληροφορικής, Wang Minghua.

«Τα χρήματα δεν είναι το μόνο κίνητρο των χάκερ», τόνισε ο διευθυντής του Εθνικού δικτύου Πληροφορικής, Zhou Yonglin, διότι 404 ιστοσελίδες που δέχθηκαν επίθεση ξένων χάκερ άνηκαν σε κυβερνητικούς οργανισμούς.

Οι κύριες επιθέσεις από την Ιαπωνία

Το 22.8% των επιθέσεων, όπως φαίνεται από τον πίνακα, είχε βάση την Ιαπωνία, το 20.4% τις ΗΠΑ, ενώ το 7.1% τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την China Daily, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής έχει ξεκινήσει από Ιούνιο πολλαπλές έρευνες για την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, καταφέρνοντας να αποτρέψει την εξάπλωση ιών 14 φορές μόνο μέσα στο 2011.

Ο Zhou τόνισε επίσης ότι η Κίνα έχει αποτελέσει αντικείμενο επίθεσης και σε δίκτυα στο εξωτερικό.

«Η ομάδα μας πέρυσι έλαβε πάνω από 500 διαμαρτυρίες από ξένες οργανώσεις δικτύου […] η ασφάλεια του διαδικτύου δεν αποτελεί καθήκον μιας χώρας. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα.

Πηγή: euractiv.gr