Εκατό ημέρες πριν από την έναρξη του 21ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, που θα διεξαχθεί το διάστημα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου στο Ελσίνκι, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 100.000 εισιτήρια έχουν πουληθεί για τους αγώνες, τα οποία πλησιάζουν τον συνολικό αριθμό που μπορεί να διατεθεί για τους φίλους του κλασικού αθλητισμού και για τις 5 ημέρες που διαρκεί η διοργάνωση. Στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις που θα διατεθούν για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους εθελοντές και τους αθλητές με τους συνοδούς τους.

«Τη συγκεκριμένη στιγμή αυτό που πρέπει να πω είναι ότι έχουμε διαθέσει περισσότερα από τα μισά εισιτήρια για κάθε ημέρα των αγώνων. Στόχος μας είναι να πουλήσουμε συνολικά 160.000 εισιτήρια και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με τη βοήθεια των Φινλανδών και των υπολοίπων ευρωπαίων φίλων του κλασικού αθλητισμού» δήλωσε ηγετικό στέλεχος της οργανωτικής επιτροπής.

«Γερμανία, Ρωσία, Βρετανία, Πολωνία και Ισπανία στέλνουν ομάδες αποτελούμενες από τουλάχιστον 100 αθλητές και αθλήτριες. Η Φινλανδία θα απαντήσει σε αυτό επιλέγοντας περίπου 60 κορυφαίους αθλητές της χώρας για να συμμετάσχουν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, το γνωστό φινλανδικό συγκρότημα «The Rasmus» επελέγη για να προωθήσει το επίσημο τραγούδι του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το συγκρότημα έχει πουλήσει 3.5 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ένα από τα καλύτερα της χώρας. Στις 18 Απριλίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, που φέρει το όνομά του «The Rasmus».

Πηγή : womensports.gr