Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε στους τρεις εκ των 23 συλληφθέντων των επεισοδίων στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Σε δίκη για πλημμέλημα άλλοι 17. Τρεις ακόμη παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν τη Δευτέρα οι 23 συλληφθέντες των θλιβερών επεισοδίων που έλαβαν χώρα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων».

Σε βάρος τριών εκ των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών υλών, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστη που έχει καλυμμένο το πρόσωπο (ο περίφημος κουκουλονόμος). Οι τρεις τους παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστούν για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, παραπέμφθηκαν οι υπόλοιποι 17, ενώ άλλοι τρεις ανήλικοι παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ανηλίκων.

Πηγή: sday.gr