Ένας στρατιώτης που τραυματίστηκε και ακρωτηριάστηκε στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και μια γυναίκα που συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής περιλαμβάνονται μεταξύ των 7.300 ονομάτων που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, για τη Λαμπαδηδρομία που θα προηγηθεί στη Βρετανία. Συνολικά στη λαμπαδηδρομία εντός της Βρετανίας θα πάρουν μέρος 8.000 άτομα, αφού, εκτός των 7.300 που ήδη ανακοινώθηκαν, οι διοργανωτές θα δώσουν αργότερα στη δημοσιότητα και τα ονόματα 700 διασημοτήτων που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να συμμετάσχουν.

Η απόσταση που θα διανύσει η Φλόγα είναι 13.000 χιλιόμετρα. Μετά την Αφή στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, μία εβδομάδα αργότερα θα πάρει το δρόμο για τη Βρετανία, την οποία θα διασχίσει σχεδόν όλη, για να καταλήξει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, όπου θα γίνει η Τελετή Έναρξης των Αγώνων.

Καθημερινά τη Φλόγα θα μεταφέρουν 115 άτομα κατά μέσο όρο και θα περάσουν από 1.000 χωριά και πόλεις της Βρετανίας, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, από αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανές, μέχρι και αερόστατα, αλλά βέβαια και πεζή.

Μεταξύ των Λαμπαδηδρόμων θα βρίσκεται ο 23χρονος Τζακ Ότερ από το Λονδίνο, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2009 έχασε τα δύο πόδια και το ένα χέρι του από έκρηξη βόμβας, όμως, παρά την αναπηρία του, δεν δίστασε να κάνει μία ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, προκειμένου να βοηθήσει τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η Ντίνα Γκουλντ, η οποία θα κλείνει τα εκατό χρόνια ζωής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών, θα βαδίσει 300 μέτρα με τη δάδα στα χέρια στους δρόμους του Λονδίνου. Μπορεί να μην ζούσε το 1908, όταν το Λονδίνο φιλοξένησε για πρώτη φορά τη διοργάνωση, αλλά θυμάται πολύ καλά τους Αγώνες του 1948, τους πρώτους μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή : womensports.gr