Αν νομίζετε ότι η κίνηση στο Internet δημιουργείται αποκλειστικά από τους χρήστες του Διαδικτύου, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, όπως αποκαλύπτεται μέσα από μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη της Incapsula.

Αναλυτικότερα, στη μελέτη της, η Incapsula, πάροχος υπηρεσιών ασφάλειας που βασίζονται στο cloud computing για web sites, συμπεραίνει ότι το 51% της συνολικής κίνησης που καταγράφεται στο παγκόσμιο Interner προέρχεται από μη ανθρώπινες πηγές, όπως hacking λογισμικό, scrapers (μέθοδος spam που αντιγράφει περιεχόμενο) και αυτοματοποιημένους μηχανισμούς spam.

Από αυτό το 51% της μη ανθρώπινης κίνησης, το 20% θεωρείται καλόβουλο, αλλά η πλειοψηφία του το 31% είναι δυνητικά κακόβουλο.

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που συλλέχτηκαν από 1.000 web sites τα οποία χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Incapsula, τα οποία συμπεραίνουν ότι μόνο του 49% της κίνησης στο διαδίκτυο προέρχεται από “ανθρώπινο” σερφάρισμα. Από το υπόλοιπο 51%, το καλόβουλο 20% προέρχεται από κίνηση σε μηχανές αναζήτησης και από το υπόλοιπο “κακόβουλο” 31%, το 19% προέρχεται από “κατασκόπους”, το 5% από αυτόματα εργαλεία hacking, το 5% από scrapers και το 2% από spammers περιεχομένου.

Πηγή : neo2.gr