Καλή εβδομάδα, και είπαμε να ξεκινήσουμε με ένα κέικ λεμονιού, απολαυστικό και ελαφρύ. καλή επιτυχία.
Η συνταγή της ημέρας: Capri Torta (κέικ λεμονιού)
Είναι ένα νόστιμο και εύκολο κέικ με λιωμένα λεμόνια. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λεμόνια με δύο πορτοκάλια και λιγότερη ζάχαρη. Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου!!
Cuisine: Ιταλική
Τύπος συνταγής: Γλυκό
Serves: 1 Φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 350 γρ Τριμμένα αμύγδαλα, Σκόνη
- 300 γρ Ζάχαρη, Κρυσταλλική
- 6 Τεμάχιο Αυγά
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 3 Τεμάχιο Λεμόνι, Μεγάλα
- 2 Τεμάχιο Λεμόνι, Ζωμός (για το σιροπι)
- 1 Τεμάχιο Λεμόνι, Ξύσμα (για το σιρόπι)
- 50 γρ. Ζάχαρη, Για το σιρόπι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπ. πάουντερ.
- Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα.
- Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε ή κόβοντας κάθε κομμάτι ρίχνουμε απο μία κουταλιά σιρόπι.
- www.sintagespareas.gr