Καλή εβδομάδα, και είπαμε να ξεκινήσουμε με ένα κέικ λεμονιού, απολαυστικό και ελαφρύ. καλή επιτυχία.

Η συνταγή της ημέρας: Capri Torta (κέικ λεμονιού)
Είναι ένα νόστιμο και εύκολο κέικ με λιωμένα λεμόνια. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λεμόνια με δύο πορτοκάλια και λιγότερη ζάχαρη. Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου!!
Cuisine: Ιταλική
Τύπος συνταγής: Γλυκό
Serves: 1 Φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 350 γρ Τριμμένα αμύγδαλα, Σκόνη
  • 300 γρ Ζάχαρη, Κρυσταλλική
  • 6 Τεμάχιο Αυγά
  • 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 3 Τεμάχιο Λεμόνι, Μεγάλα
  • 2 Τεμάχιο Λεμόνι, Ζωμός (για το σιροπι)
  • 1 Τεμάχιο Λεμόνι, Ξύσμα (για το σιρόπι)
  • 50 γρ. Ζάχαρη, Για το σιρόπι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπ. πάουντερ.
  5. Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα.
  6. Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε ή κόβοντας κάθε κομμάτι ρίχνουμε απο μία κουταλιά σιρόπι.
  7. www.sintagespareas.gr