Ο διαιτητής του ντέρμπι Τάσος Κάκος διέκοψε οριστικά το παιχνίδι στο 83ο λεπτό λόγω σοβαρών επεισοδίων στις κερκίδες και στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός μέχρι εκείνη την ώρα ήταν μπροστά στο σκορ 1-0 με το γκολ του Αμπντούν από το 51′. Η τύχη του ντέρμπι θα κριθεί πλέον στις δικαστικές αίθουσες με τον Παναθηναϊκό να κινδυνεύει με μηδενισμό και πολύ βαριά τιμωρία. Αγκαλιά με την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναμένεται να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης και στην καλύτερη περίπτωση θα ξεφύγει με 7 βαθμούς του Παναθηναϊκού Από σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της Αστυνομίας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου σημαδεύτηκε το ντέρμπι των αιωνίων.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τον Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μαρίνο στο δεξί άκρο και τους Σαριέγκι, Καντέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή είχαμε τρία κεντρικά χαφ με τους Σιμάο, Βιτόλο μπροστά από τα σεντερ μπακ σαν κόφτες και τον Κατσουράνη λίγο πιο μπροστά. Στα δεξιά ήταν ο Ζέκα, στα αριστερά ο Κουΐνσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Χριστοδουλόπουλος σε ένα σύστημα 4-3-2-1.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με το αγαπημένο του 4-2-3-1, έχοντας 5 αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του ματς με τη Μέταλιστ.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγιερι, στην άμυνα δεξιά ο Μοδέστο, αριστερά ο Χολέμπας και ο Μέλμπεργκ με τον Παπαδόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Ορμπάιθ με το Μανιάτη σε ρόλο αμυντικών μέσων με το Μακούν μπροστά τους, τον Καζίμ Ρίτσαρτς δεξιά, τον Αμπντούν αριστερά και τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης.

Έγινε και αγώνας…

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπήκαν στον αγνωστικό χώρο του ΟΑΚΑ με ένα και μοναδικό στόχο. Να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους έφερνε ακόμα πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Για τον Παναθηναϊκό βέβαια τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα καθώς βρισκόμενος στο -4 πριν τη σέντρα το μοναδικό αποτέλεσμα που θα τον κράταγε ζωντανό στην διεκδίκηση του τίτλου ήταν η νίκη.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος και μάλιστα πολύ νωρίς στο ματς.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μιραλάς πέρασε εντυπωσιακά από δεξιά τον Σαριέγκι, γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Μακούν που πατάχθηκε εκεί, έστειλε την κεφαλιά να φύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη!

Οι δυο προπονητές είχαν επιλέξει να φορτώσουν τη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός στον άξονα και τις δυο ομάδες να αναζητούν τρόπο ώστε να αναπτυχθούν από τα πλάγια.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε στα πρώτα 20′ λεπτά να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό, ώστε να μην μπορούν οι ερυθρόλευκοι να αναπτυχθούν σωστά.

Παρ’ όλα αυτά όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, με τους παίκτες του Βαλβέρδε να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να καθιστούν το Μέγιερι θεατή του ματς μέχρι το 44ο λεπτό όταν και οι πράσινοι επιχείρησαν τη δεύτερη τελική τους προσπάθεια σε σουτ του Κουΐνσι που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Αντίθετα οι Πειραιώτες απείλησαν κυρίως με τις εμπνεύσεις του Μιραλάς μια φορά στο 19ο λεπτό όταν ο Βέλγος έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή αλλά κόπηκε πριν σουτάρει και άλλη μια στο 36′ όταν ο Σαριέγκι έκανε το λάθος ο Μιραλάς πήρε την μπάλα σούταρε δυνατά αλλά ο Καντέ πρόλαβε να κάνει την προβολή και να διώξει την μπάλα που είχε τροχιά για τα δίχτυα.

Αυτές ήταν ουσιαστικά οι πιο καλές στιγμές ενός πολύ κακού πρώτου ημιχρόνου όπου ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός έδειχνε να φοβάται να ανέβει και να αφήσει χώρους και από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κρατήσει δυνάμεις ώστε να μην την πάθει όπως με την Μέταλιστ.

Το δεύτερο ημίχρονο εκτός του ότι ξεκίνησε με 50 λεπτά καθυστέρηση λόγω των επεισοδίων στις κερκίδες με οπαδούς του Παναθηναϊκού και αστυνομικές δυνάμεις άρχισε και μια αναγκαστική αλλαγή για τους πράσινους καθώς ο Στέργος Μαρίνος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Βύντρα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και πήρε το προβάδισμα στο σκορ λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Στο 51′ ο Μακούν έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε την μπάλα αριστερά για τον Αμπντούν ο οποίος βρήκε πολύ χώρο προχώρησε μπήκε στην περιοχή και με ωραίο δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Καρνέζη γράφοντας το 0-1.

Το γκολ αυτό έκοψε τα φτερά των παιχτών του Παναθηναϊκού και ανάγκασε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να περάσει στον αγώνα τον Καραγκούνη στο 57’στη θέση του Βιτόλο θέλοντας να κάνει πιο επιθετική και δημιουργική την ομάδα του διαπιστώνοντας το μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία παιχνιδιού και φάσεων στο ματς.

Η είσοδος του Καραγκούνη δεν άλλαξε κάτι με τους παίκτες του Ολυμπιακού να συνεχίσουν να ελέγχουν το ματς και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ που θα τους κλείδωνε τη νίκη και θα τους έφερνε αγκαλιά με το τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός οπισθοχωρούσε δίνοντας χώρο στους πράσινους να αναπτυχθούν. Σε μια από τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού στο 69′ ο Βύντρα ανέβηκε από δεξιά έκανε πολύ επικίνδυνη σέντρα αλλά ο Μοδέστο πρόλαβε με το κεφάλι και έδιωξε την μπάλα πριν φτάσει στον Χριστοδουλόπουλο που περίμενε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Και ενώ το ματς βάδιζε προς τη λήξη και οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειχναν να μην μπορούν να αναστρέψουν την αρνητική για αυτούς κατάσταση, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φρόντισαν να βάλουν φωτιές και να υποχρεώσουν τον Κάκο να διακόψει οριστικά το ματς.

Διαιτητές: Κάκος

Βοηθοί: Βασιλειάδης, Σωτηρόπουλος

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Βιτόλο, Κουίνσι, Ζεκά, Χριστοδουλόπουλος

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν, Καζίμ Ρίτσαρντς, Αμπντούν, Μιραλάς

Πηγή: novasports.gr