Απολογητικός για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, ενωτικός, και αισιόδοξος για το μέλλον της παράταξης και της χώρας εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος του κόμματος. «Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας που δεν αφήνει απ’ έξω κανέναν» δήλωσε από την Ιπποκράτους.

«Οι ψηφοφόροι έδωσαν ισχυρό μήνυμα ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι εφικτός στόχος”, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, κάνοντας λόγο για συγκινητική συμμετοχή. Όπως ανέφερε, ο λαός ζητά ασφάλεια και βεβαιότητα.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε δε λόγο για επανίδρυση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με το λαό.

“Σήμερα είναι μία ανοιξιάτικη μέρα ανατροπής των εντυπώσεων που κάποιοι καλλιέργησαν τόσο καιρό για το κίνημα. Με τη σημερινή διαδικασία το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε μία μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας” τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε επίσης ότι «η χώρα θωρακίζεται για να μην ξαναπεράσει την ίδια περιπέτεια».

«Ο λαός θέλει ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση έχουμε πλήρη συνείδηση των λαθών και των παραλείψεων για πράγματα που ειπώθηκαν και δεν έγιναν, ξέρω πόσο μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια» είπε.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ικανοποίηση για την προσέλευση των ψηφοφόρων, και ευελπιστούν ότι ο αριθμός τους πλησίασε τις 200.000.

Οι δύο διεγραμμένες Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Βάσω Παπανδρέου προσήλθαν στις κάλπες, αν και δεν έκαναν κάποια δήλωση που να αποκαλύπτει την ψήφο τους. Στις κάλπες προσήλθε και η Μιλένα Αποστολάκη.

Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν οι αντιδράσεις. Ομάδα περίπου 30 ατόμων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων πέταξαν γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πλήθους που περίμενε να ψηφίσει.

Στο Λασίθι και την Ιεράπετρα, αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη εκλογικών κέντρων για αρκετή ώρα, διαμαρτυρόμενοι για τις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες των ναυτεργατών από αύριο.

Στον νομό Αχαίας ένα από τα 14 εκλογικά κέντρα παρέμεινε κλειστό καθώς υπήρξαν φόβοι πρόκλησης επεισοδίων στην Κάτω Αχαγιά. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο Λουτράκι.

Πηγή: skai.gr