Δεν εγκαταλείπει τη μάχη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ξάνθης με 2-1 και παρέμεινε σε τροχιά παραμονής στη Σούπερ Λίγκα!Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη βρήκε ακόμη μία φορά την επιθετική λύση στο πρόσωπο του Μπεσέρα στο 58’ και στου Βίλα στο 82’ και συμπλήρωσε τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς ήττα (3 νίκες και μία ισοπαλία)!

Από το κακό στο χειρότερο οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αγνοούν τη χαρά των τριών βαθμών για επτά συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Το γκολ της τιμής σημείωσε ο Βλαχοδήμος στο 88′.

Το ματς

Μόνο η Ξάνθη βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να είναι συνεχώς σε θέση άμυνας και να υστερεί αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι. Πολύ κινητικός ήταν ο Σουάνης από την πλευρά των γηπεδούχων, ο οποίος είχε αρκετές καλές στιγμές προς την εστία του Κηπουρού, αλλά να μην έχει τόσο καλά τελειώματα. Οι Γιαννιώτες –όχι μόνο- δεν πατούσαν την περιοχή των Ακριτών, αλλά με δυσκολία περνούσαν τη σέντρα.

Ο Βιβιανί δεν απειλούταν για τουλάχιστον 35 λεπτά. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε η καλύτερη –και μοναδική- ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Γεωργίου δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον τερματοφύλακα των Ακριτών. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν οι ευκαιρίες του Σουάνη, αλλά δεν βρήκαν δεν βρήκαν δίχτυα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Με καλύτερο ρυθμό και τον ΠΑΣ Γιάννινα να χτυπάει αρκετά στην αντεπίθεση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη, ο Σουάνης εξακολουθούσε να είναι κινητικός, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τον Κηπουρό. Στο 58’ οι Ακρίτες πλήρωσαν την αστοχία τους, καθώς ο Μπεσέρα –με ευθύνη του Βιβιανί- έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Στη συνέχεια, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τους Μάνταλο και Βλαχοδήμο προκειμένου να γίνει ακόμα πιο απειλητική η ομάδα του. Ωστόσο, η κίνηση αυτή έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα να χτυπούν αρκετά στην κόντρα. Παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Έλληνα τεχνικού, έλειπε το «καθαρό μυαλό» από την Ξάνθη, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να κρατά εύκολα το προβάδισμά του.

Έτσι, σε μία άλλη ξαφνική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Βίλα έκανε το 2-0 στο 82’, «κλειδώνοντας» την τρίτη νίκη του ΠΑΣ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μειώσει με τον Βλαχοδήμο, λίγο πριν το τέλος (87’).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης (71’ Νταρμπιόν), Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (64’ Μάνταλος), Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (64’ Βλαχοδήμος), Μαρκόφσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (50’ Ανδράλας), Πάντος, Κυριάκος (70’ Τζάνης), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα (90+3’ Γιάκος).

Πηγή: sday.gr