Έως και χιλιάδες τμ. ιδιοκτησίας απέκρυπταν επί δεκαετίες ιδιώτες και επιχειρηματίες στη Ζάκυνθο, ένα Δήμο που βουλιάζει σε χρέη 50 εκατ. ευρώ, αφού τα ποσά από τέλη φωτισμού και καθαριότητας που κατέληγαν στο ταμείο ήταν… συμβολικά.

Το μυστήριο –που απαντάται βεβαίως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας- αποφάσισε να διαλευκάνει ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης και τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια από τη λεπτομερή καταγραφή κτιρίων χαρακτηρίστηκαν «απίστευτα». Έτσι, αντί για 2,8 εκατ. τμ. για τα οποία καταβάλλονταν δημοτικά τέλη, μετρήθηκαν με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών, 6,2 εκατ. τμ. δηλαδή 215% περισσότερα(!)

Ενδεικτικά: για ξενοδοχεία καταβάλλονταν τέλη 60 τμ. αντί 6.200! Αγροικία 20 τμ. «τροφοδοτούσε» με ρεύμα βίλα 880 τμ. με πισίνα. 15.000 κτίρια ηλεκτροδοτούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ με το ρεύμα του… γείτονα.

Όπως κατήγγειλε μάλιστα ο δήμαρχος Ζακύνθου στην εκπομπή Καλημέρα ΣΚΑΪ, εκατοντάδες άτομα που εμφανίζονταν στα χαρτιά να είναι τυφλοί, έπαιρναν προνοιακό επίδομα για πάρα πολλά χρόνια. Ανάμεσά τους μάλιστα ένας ταξιτζής και ένας παπάς…

Από αυτό το γαϊτανάκι παρανομιών ο Δήμος κατέγραφε ετησίως «μαύρη τρύπα» περίπου 2 εκατ. ευρώ . Ωστόσο, ο δήμαρχος Ζακύνθου δέχθηκε μπαράζ επιθέσεων από «αγανακτισμένους» δημότες, όταν ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα εφαρμογής του νόμου.

Πηγή: skai.gr