Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την Τρίπολη η ΑΕΚ. Με γκολ του Λεονάρντο στο 86′ η «Ένωση» έγραψε το τελικό 1-1 κόντρα στον Αστέρα!Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφερε να αποφύγει την ήττα- μία εβδομάδα μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού- αλλά και να διατηρήσει την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον 6ο Αστέρα.

Για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι σήμερα μετρούσαν τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, το σκορ άνοιξε στο 53’ ο Ναβάρο.

Το ματς

Με διάθεση να πιέσει από την αρχή για να φτάσει στο γκολ, μπήκε ο Αστέρας στο παιχνίδι, όταν μόλις στα πρώτα πέντε λεπτά «έφτιαξε» τρεις προϋποθέσεις για να πετύχει γκολ. Αυτό δεν ήρθε και σε συνδυασμό με τις εντολές του Νίκου Κωστένογλου για να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ ανέβηκε πιο ψηλά, προσπαθώντας να φτάσει σε ένα τέρμα.

Οι Κάρλος και Λεονάρντο, έδειχναν ιδιαίτερα κινητικοί για την Ένωση, η οποία, κυρίως, με παιχνίδι από τα άκρα προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Αρκάδων. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι, δεν έδειξαν πρόσωπο… Τούμπας και αντεπιθέσεων. Ήλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης, κυκλοφορούσαν την μπάλα, με τους Ροτζέριο και Ουσέρο, να είναι το «μυαλό», αλλά με τον Σολάκη να μοιάζει αβοήθητος.

Είχε τα γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να ρίχνει στο παιχνίδι τον Περόνε και να αποσύρει τον Σολάκη. Οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και δικαιώθηκαν γι’ αυτό όταν ο Μπρέσκα άλλαξε με τον Ροτζέριο, εκείνος βρήκε τον Ναβάρο που συνέχισε το σερί του και σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Μοιραία το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, αλλά και… κενό χώρο στον Αστέρα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις κόντρες με τους Ναβάρο και Μπρέσκα.

Τα λεπτά κυλούσαν και η ΑΕΚ έδειχνε να αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας. Η είσοδος, όμως, του Κλωναρίδη άλλαξε για τα καλά τα πράγματα, αφού ο νεαρός άσος ανακάτεψε την άμυνα του Αστέρα και δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν η ασίστ, μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια, στον Λεονάρντο, ο οποίος στην μοναδική στιγμή που άφησε την αριστερή πλευρά, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το τελικό αποτέλεσμα άφησε τον Αστέρα… με την γλύκα αφού με το τρίποντο θα μείωνε στον πόντο την Ένωση. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, δικαιούνταν την ισοφάριση και το γκολ του Λεονάρντο, ίσως και να έφερε τα πράγματα στη θέση τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο, Ροτζέριο (92’ Χούλι), Ράγιος (48’ Μπρέσκα), Ναβάρο, Σολάκης (46’ Περόνε)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Μανωλάς, Κοντοές, Καράμπελας, Μάκος (62’ Φούντας), Καφές, Κάρλος (75’ Γκερέιρο), Σιαλμάς (69’ Κλωναρίδης), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος

Πηγή: sday.gr