Αρνητικό σερί ήταν και πάει!Μετά από οκτώ αγωνιστικές, ο Εργοτέλης πήρε την πρώτη του νίκη, επικρατώντας της Κέρκυρας με 1-0, και έδειξε ότι θα… συμμετάσχει στη μάχη για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα!

Οι Κρητικοί, οι οποίοι αγνοούσαν τη χαρά της νίκης από τις 7 Ιανουαρίου πήραν το πολύτιμο τρίποντο χάρη στο τέρμα του Λεάλ στο 57’ και απομακρύνθηκαν, έστω και προσωρινά, από την επικίνδυνη ζώνη.

Αντίθετα, το νικηφόρο σερί των «Φαιάκων» σταμάτησε και παρέμειναν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Το ματς

Ματς με χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες που έπαιζαν τα ρέστα τους για παραμονή ήταν αυτό στο Ηράκλειο και κατά συνέπεια το άγχος και η νευρικότητα στο πρώτο 20λεπτο μάλλον μπορούν να θεωρηθούν πειστικές δικαιολογίες για το μετριότατο θέαμα. Κάπου εκεί διαμορφώθηκαν οι δυναμικές που καθόρισαν την εικόνα του αγώνα. Ως γηπεδούχος ο Εργοτέλης ήθελε πολλά, αλλά μπορούσε λιγότερα. Οι Κρητικοί είχαν κατοχή μπάλας (κοντά στο 60%) και προσπάθησαν να απειλήσουν με άξονες τους Λεάλ και Κουτσιανικούλη. Όμως ο Ουρουγουανός ήταν μεν κεφάτος, του έλειπε όμως η ουσία, ενώ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός –δυστυχώς για τον Εργοτέλη- δεν μπόρεσε να θυμίσει τον παλιό, καλό εαυτό του που θα μετέτρεπε εύκολα την ευκαιρία του 40’ σε γκολ.

Ό,τι και να είπε ο Νίκος Καραγεωργίου στα αποδυτήρια πρέπει να έπιασε τόπο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το ματς μέσα σε λίγα λεπτά στην επανάληψη. Αντί όμως να στείλουν τους οπαδούς τους στον «έβδομο ουρανό», βάλθηκαν να τους τρελάνουν. Με διαφορά δύο λεπτών, Λεάλ και Φραγκουλάκης αποφάσισαν να συνεισφέρουν στη δημιουργία dvd των απίστευτων bloopers με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, αλλά πριν οι Ηρακλειώτες χάσουν κάθε τρίχα του κεφαλιού τους, ήρθε το γκολ.

Ο Κουτσιανικούλης έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά και η λάθος συνεννόηση Γκαλίνοβιτς-αμυντικών έφερε τον Ουρουγουανό φάτσα με το τέρμα ξανά και δεύτερη φορά παίκτης της δικής του κλάσης δεν θα μπορούσε να αστοχήσει. Μέχρι το 70’ οι Κρητικοί κυριάρχησαν και θα μπορούσαν με ένα δεύτερο γκολ να έχουν καθαρίσει τη νίκη. Δεν το έκαναν όμως, με συνέπεια ο Χάβι Γκράθια βάζοντας Μίχο και Μαζνόφ να παίξει τα ρέστα στο τελευταίο 20λεπτο προκειμένου να αποφύγει την ήττα.

Έτσι η Κέρκυρα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας το παιχνίδι των αντεπιθέσεων που θα μπορούσε να είχε αποφέρει καρπούς στο πρώτο ημίχρονο με τις ευκαιρίες του πολύ κινητικού Καλαντζή και την κεφαλιά του (εξαφανισμένου στο υπόλοιπο ματς) Μαρτίν, αλλά όταν βρίσκεσαι ένα γκολ πίσω δεν οδηγεί πουθενά.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν -σημαντική η συνεισφορά των Χίμπλινγκερ, Καβουσάκη στα μετόπισθεν- και πήραν μια νίκη που ενδεχομένως όταν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας κάνουν ταμείο στο τέλος της χρονιάς, να είναι εκείνη που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (78’ Μπέτο), Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Μπούντιμιρ (71’ Κατσικοκέρης), Ολίσε, Κουτσιανικούλης, Λεάλ (90’ Γιοβάνοβιτς).

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου (68’ Μίχος), Βέντσελ, Κοντοδήμος, Ερίθε, Οσμαν (64’ Μαζνόφ), Μαϊστόροβιτς, Γραμμόζης, Μαρτίν, Καραλής (84’ Μπάρκογλου), Καλαντζής.

Πηγή: sday.gr