Σεβασμό από όλους ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, σε μήνυμα που απέστειλε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Δήλωσε ότι δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα ούτε τη νομιμοποίηση να πληγώσει το δημόσιο αίσθημα και να τραυματίσει μια εθνική επέτειο μνήμης.

Ελάχιστη συμβολή στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 αποτελούν, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Κάλεσε ακόμα τους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν ώστε η επέτειος να εορταστεί στα σχολεία με ουσιαστικό τρόπο.

«Το ιστορικό αυτό γεγονός πρέπει να εορτάζεται στα σχολεία με καθολική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών όχι μόνο με πανηγυρικό τρόπο, αλλά και με πιο ουσιαστικό τρόπο, με συζητήσεις μέσα στις τάξεις πριν από τον εορτασμό για τη σημασία του γεγονότος και τη θέση του στην ιστορία της πατρίδας μας».

«Οτιδήποτε αμαυρώνει «χωρίς περίσκεψιν» αυτή την ιστορική μνήμη και την οφειλόμενη από όλους μας τιμή δεν προσβάλλει μόνο τη μνήμη των ηρώων, αλλά απαξιώνει πρωτίστως εμάς που αποδεικνυόμαστε ανάξιοι της θυσίας τους (των αγωνιστών του 1821)», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο υπουργός.

Πηγή: skai.gr