Πρόστιμα ύψους €30 εκατομμυρίων επέβαλε η επιτροπή ανταγωνισμού της Νότιας Κορέας (FTC) σε κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και παρόχους κινητής τηλεφωνίας της χώρας, αποδίδοντας τους κατηγορίες για φιξάρισμα τιμών και εξαπάτηση των καταναλωτών. Στη λίστα των εταιρείων αυτών συμπεριλαμβάνονται και μεγάλα ονόματα όπως οι Samsung και LG.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες της FTC, οι κατασκευάστριες εταιρείες έρχονταν κρυφά σε συμφωνίες με παρόχους κινητής τηλεφωνίας (SK Telecom, KT και LG Unplus) με στόχο να εξαπατήσουν τους καταναλωτές. Αυτό που έκαναν ήταν να διογκώνουν τις τιμές συγκεκριμένων συσκευών για να τις προσφέρουν αργότερα οι παραπάνω πάροχοι σε “μειωμένες” τιμές συμβολαίων.

Η απάτη αφορά στο σύνολο 209 συσκευές. Από τους παρόχους, ως κύρια κατηγορουμένη θεωρείται η SK Telecom, η οποία και υποχρεούται να καταβάλει πρόστιμο €13.7 εκατομμυρίων, ενώ από τους κατασκευαστές τηλεφώνων, το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στη Samsung (€9.6 εκατ.)

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες είδαμε τις Vodafone και T-Mobile να αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες για μυστικές συνεννοήσεις και φιξάρισμα τιμών με το θέμα να ερευνάται αυτή τη στιγμή από την ΕΕ.

Πηγή: techgear.gr