Ο απολογισμός του ναυαγίου του πορθμείου που βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο Μπανγκλαντές αυξήθηκε στους 131 νεκρούς, καθώς τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν σήμερα από τα νερά του ποταμού όπου σημειώθηκε το δυστύχημα 19 ακόμη σορούς, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο εντοπισμός των σορών έγινε την τρίτη ημέρα των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων, δήλωσε ο Σαμσουζόζα Χάντακερ, επικεφαλής της κρατικής Υπηρεσίας Μεταφορών της χώρας.

Το πορθμείο MV Shariatpur-1, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 250 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, ανατράπηκε την Τρίτη στον ποταμό Μέγκνα, μετά τη σύγκρουσή του με άλλο πλοίο. Το φέρι εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ντάκα.

Πολλοί συγγενείς των επιβαινόντων εξακολουθούν να βρίσκονται στις όχθες του ποταμού περιμένοντας νέα για τους αγνοούμενους. Οι επιζώντες της τραγωδίας δήλωσαν ότι περίπου 50 επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις ακτές.

Είναι η πιο πολύνεκρη ναυτική τραγωδία στο Μπανγκλαντές τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια. Το Φεβρουάριο του 2005, 149 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός επίσης φέρι στον ποταμό Μουριγκάνγκα, στην περιφέρεια της Ντάκας.

Πηγή : real.gr