Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Wall Street Journal, η Google σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της κορυφαίας αυτή τη στιγμή μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, υιοθετώντας τη σημασιολογική αναζήτηση (semantic search) σε συνδυασμό με τους ήδη υπάρχοντες αλγορίθμους της.

Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης δε θα είναι πλέον απλά links σε ιστοσελίδες αλλά πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις βασιζόμενες στην έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε.

Η σημασιολογική αναζήτηση θα παρέχει καλύτερη κατανόηση της πραγματικής σημασίας των λέξεων και κατ’ επέκτασιν πιο σχετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα θα λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο ο ανθρώπινος νους.

Οι αναζητήσεις θα αντιστοιχίζονται σε μια τεράστια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει ανθρώπους, τοποθεσίες και αντικείμενα και η οποία αναπτύσσεται από τη Google τα τελευταία δύο χρόνια.

Στη σημασιολογική αναζήτηση βασίζουν τη λειτουργία τους και οι μηχανές αναζήτησης Wolfram Alpha και Bing. Η υιοθέτησή της από τη Google σχετίζεται με την εξαγορά της Metaweb Technologies το 2010, με την οποία απέκτησε πρόσβαση σε μια πολύ ισχυρή βάση δεδομένων με περισσότερες από 12 εκατομμύρια εγγραφές ταινιών, βιβλίων, εταιρειών και celebrities.

Πηγή: techgear.gr