Για σήμερα έχουμε μία συνταγή από Κινέζικη κουζίνα. Κλασσικό πιάτο το γλυκόξινο κοτόπουλο και πολύ γευστικό.

Το φαγητό αυτό έχει πολύ ωραία γεύση, αλλά δεν έχει πάρα πολύ σάλτσα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα Γλυκόξινη σάλτσα. Είναι πολύ νόστιμο σερβιρισμένο με ρύζι. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά αν σας αρέσει όπως πχ μπρόκολο ή λάχανο ψιλοκομμένο ή μανιτάρια. Μπορεί να γίνει και με χοιρινό σε λωρίδες.
Cuisine: Κινέζικη
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Serves: 1 Τηγάνι
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 400 γρ Μπούτι κοτόπουλο, Φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 Τεμάχιο Κρεμμύδι, ψιλοκομένο
  • 1 Τεμάχιο Καρότοκ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 Τεμάχιο Κόκκινη πιπεριά, Κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 1 Τεμάχιο Πράσινη πιπεριά, Κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 150 γρ. Ανανάς, φέτες
  • 6 κ.σ. Ζωμός ανανά
  • 1 κ.σ. Σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. Ξύδι, άσπρο
  • 1 Δόση Αλάτι
  • 1 Δόση Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τον ανανά και το χυμό του, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν. Χρειάζεται λίγη ώρα μόνο
  4. www.sintagespareas.gr