Phtoto : Αρχείου

Αλλάζει άρδην η πορεία απελευθέρωσης της αγοράς των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, μετά την έγγραφη τοποθέτηση του ελληνικού δημοσίου προς την ευρωπαϊκή επιτροπή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση παραδέχεται ότι παραμένουν υπό το μονοπωλιακό έλεγχο του ΟΠΑΠ οι υπηρεσίες στοιχηματισμού μέχρι και το 2020. Την τοποθέτηση αυτή έκανε η ελληνική κυβέρνηση με ανεπίσημα και εμπιστευτική αλληλογραφία με την Κομισιόν. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στις Βρυξέλλες κατά του νόμου 4002/2011 που απελευθερώνει μερικώς την ελληνική αγορά τυχερών παιγνίων.

Στην απάντηση της κυβέρνησης σε ότι αφορά στη διαφορά φορολογίας που προβλέπεται μεταξύ ΟΠΑΠ και των ανταγωνιστών του, επισημαίνει ότι οι πρώτες διαδικτυακές άδειες θα δοθούν μετά το 2020, οπότε λήγει η υφιστάμενη σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τον ΟΠΑΠ. Μέχρι τότε η απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα θα αφορά στη διάθεση παιγνίων τύπου καζίνο αλλά και αυτά όχι σε όλη τους την έκταση.

Ο κοινοτικός επίτροπος εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ χαρακτήρισε αναγκαίες τις παρατάσεις της σύμβασης του 2007 μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot οι οποίες υπογράφηκαν τον Ιούλιο του 2010 και 2011.

Πηγή: skai.gr