«Πρόκειται για μία τραγική ημέρα για όλους τους Βέλγους», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Έλιο Ντι Ρούπο, ο οποίος κατευθύνεται προς το σημείο του δυστυχήματος. Το τραγικό ατύχημα, με 28 νεκρούς, από τους οποίους οι 22 είναι παιδιά περίπου 12 ετών, έχει συγκλονίσει τη βελγική κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο δρόμο της επιστροφής βρίσκονταν τρία λεωφορεία που μετέφεραν παιδιά από Φλαμανδική περιοχή του Βελγίου.

Τα παιδιά είχαν μεταβεί για τις χειμερινές τους διακοπές στο χιονοδρομικό σταθμό Val d’Anniviers της Ελβετίας, ενώ τις διακοπές είχε οργανώσει καθολική εκκλησία στη Φλάνδρα του Βελγίου.

Ο ελβετός εισαγγελέας που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου πως το λεωφορείο ήταν καινούργιο, ενώ δημοσιογράφος του BBC δηλώνει πως την ώρα του δυστυχήματος δεν σημειωνόταν πολύ κίνηση εντός του τούνελ.

Ο Βέλγος ΥΠΕΞ, Didier Reynders, δήλωσε πως το ατύχημα είναι «ακατανόητο». «Υπήρχαν τρία λεωφορεία και μόνο ένα συγκρούστηκε χωρίς να υπάρχει επαφή με άλλο όχημα», πρόσθεσε.

Οι βελγικές αρχές δημιούργησαν ειδική γραμμή για την ενημέρωση του κοινού, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων αναμένονται στην Ελβετία και το σημείο του δυστυχήματος εντός της ημέρας.

Πηγή: skai.gr