Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να κάνει τις απαραίτητες και συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ομάδα του, προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει αμέσως στη διευκόλυνση επενδύσεων, στην παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Είμαστε σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να δούμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να συνεισφέρει στο επενδυτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είπε ο κ. Μπαρόζο.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι στα τέλη Απριλίου, η Κομισιόν και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, θα δώσουν στη δημοσιότητα έκθεση, στην οποία θα παρουσιάζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.

Πηγή: real.gr