Το επόμενο βήμα στην προσπάθειά του να εκτοπίσει το Facebook ως την κυρίαρχη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης επιθυμεί να πραγματοποιήσει κατά το 2012 το Google+.Τη φιλοδοξία της Google να υπερδιπλασιάσει το αριθμό των μελών του Google+ κατά το 2012 αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg ο εκ των αντιπροέδρων του τεχνολογικού κολοσσού, Vic Gundotra.

Ο Gundotra, που είναι υπεύθυνος για τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της Google, δήλωσε πως το προσωπικό της εταιρίας είναι εντυπωσιασμένο με την επιτυχία του Google+, προσθέτοντας πως το κοινό πρέπει να αντιληφθεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία ως τη δεύτερη, βελτιωμένη έλευση της Google, καθώς πρόκειται για το σύμβολο της νέας γενιάς που βλέπει την ενοποίηση των υπηρεσιών της εταιρίας.

Η Google δημιούργησε το Google+ το 2011, ευελπιστώντας πως θα γινόταν η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνιζόταν το Facebook, επιμηκύνοντας το χρόνο παραμονής των χρηστών στις ιστοσελίδες της και επομένως αυξάνοντας τα έσοδα λόγω παραχώρησης διαφημιστικού χώρου.

Το Google+ έχει έως τώρα περίπου 100 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος αλλά μικροσκοπικός συγκριτικά με τα 850 εκατομμύρια χρηστών που εμπιστεύονται το Facebook. Επίσης, σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρίας ComScore Inc., οι επισκέπτες του Google+ παραμένουν στις ιστοσελίδες του για πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με τις αντίστοιχες του Facebook, μειώνοντας την αποδοτικότητα των διαφημίσεων και συνεπώς την κερδοφορία της Google από την προσφορά χώρου για αυτές.

Πηγή : skai.gr