Τον Ευάγγελο Βενιζέλο ανακήρυξε ως μοναδικό υποψήφιο για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, καθώς έκρινε ότι ήταν η μοναδική υποψηφιότητα που πληρούσε τις προϋποθέσεις που ανέφερε το καταστατικό.Όπως έκριναν, οι υποψηφιότητες Παπουτσή και Τζουμάκα δεν ήταν σύμφωνες με το καταστατικό. Η υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου έλαβε 189 υπογραφές (190 με τη δική του).

Στη δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι γύρω από την υποψηφιότητά του συσπειρώνεται η δημοκρατική, προοδευτική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι έχει πλήρη συνείδηση της ευθύνης που επωμίζεται, αλλά όπως είπε, η ευθύνη είναι συλλογική. «Όλοι θα είναι δίπλα μου και εγώ δίπλα σε όλους».

Ακόμα κάλεσε τους ψηφοφόρους, φίλους, μέλη του ΠΑΣΟΚ «να γυρίσουν στο σπίτι τους» και ζήτησε η διαδικασία της επόμενης Κυριακής να γίνει «μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής».

Ο κ. Παπουτσής είχε ζητήσει οι υποψηφιότητες να μην συνδέονται με υπογραφές, ενώ ο κ. Βενιζέλος επέμενε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των υπογραφών.

«Αντί να επιλέξουμε την πολυσυλλεκτικότητα, την ενότητα και μια νέα προοδευτική επιλογή, επιλέξαμε το μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ», σχολίασε ο Χρήστος Παπουτσής. Αναλυτικά η δήλωση ΕΔΩ

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζουμάκας εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση του Συμβουλίου και δήλωσε ότι δεν μπορούν να αποκλείονται υποψηφιότητες που έχουν συνέπεια στην παράταξη.

Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά με συσπείρωση γύρω από τη νέα του ηγεσία. Παράλληλα, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πάρουν μέρος στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής, ώστε να «δώσουμε τη μάχη με το λαό και για το λαό».

Νωρίτερα, μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου τάχθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δύσκολη διαπραγμάτευση, και με την ίδια επιτυχία μπορεί να συνεχίσει και το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα. Του εύχομαι καλή επιτυχία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Πηγή: skai.gr