ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 2-0

Τα όνειρα και οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για τίτλο φαίνεται πως τελείωσαν απότομα. Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 των «πράσινων» και τους άφησε στο -4 από τον Ολυμπιακό.Οι Λεονάρντο και Κλωναρίδης πέτυχαν από ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ και μια εβδομάδα πριν το «αιώνιο» ντέρμπι, το «τριφύλλι» φαίνεται ότι καλείται να συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας του πρωταθλήματος.

”ΑΕΚ-

Κακοί οι «πράσινοι», φωνάζουν για οφσάιντ στο πρώτο γκολ και πέναλτι έπειτα στον Χριστοδουλόπουλο και πλέον ούτε νίκη με τον Ολυμπιακό μπορεί να ξαναφέρει στο χέρι τους τον τίτλο.

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις μονάχα από την πλευρά του Νίκου Κωστένογλου επεφύλαξαν οι συνθέσεις των δυο ομάδων. Την ώρα, λοιπόν, που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέτασσε την αναμενόμενη ενδεκάδα (δεδομένου και του προβλήματος που προέκυψε με τον Σαριέγκι), ο τεχνικός της ΑΕΚ άφηνε εκτός αποστολής τον Δέλλα και αντικαθιστούσε τον Αραμπατζή με τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια.

Έτσι, το 4-3-3 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Κοντοές και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος (σε ρόλο «σκούπας»), Βάργκας και Καφές και στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Σιαλμάς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Το 4-3-3 των «πράσινων», από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπιάρσμιρ και Μαρίνος. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Σιμάο (μπροστά από τα στόπερ), Κατσουράνης και Ζέκα και στην τριάδα της επίθεσης οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Κουίνσι (δεξιά) και Τοτσέ (κορυφή).

Το ματς:

Ξαναήταν… ΑΕΚ!

Παρά την παγωμάρα από τα νέα κρούσματα διχόνοιας πριν την έναρξη, η ΑΕΚ μπήκε και «ζεστή» και ψυχωμένη στο ματς. Πιέζοντας ψηλά, λοιπόν και εκμεταλλευόμενη την αργή ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, η «Ένωση» πήρε από την αρχή τον έλεγχο. Θα μπορούσε, δε, να έχει πάρει και το προβάδισμα, όταν ο Λεονάρντο βρήκε… όντως κλειστή την κλειστή γωνία του Καρνέζη ή όταν ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού δήλωσε το ίδιο έτοιμος στα σουτ Λυμπερόπουλου και Σιαλμά.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός βρήκε -έστω και αργά- τα πατήματά του. Δεν μπόρεσε, όμως, να βρει και «καθαρές» ευκαιρίες μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο -απειλώντας τον μονάχα μ’ ένα αλλοιωμένο (από κόντρα) σουτ του Ζέκα κι ένα του Μαρίνου που σταμάτησε σε σώματα πριν γίνει επικίνδυνο. Αντίθετα… μια χαρά επικίνδυνη παρέμενε η ΑΕΚ, που θα είχε ανταμειφθεί για την υπεροχή της αν ο Λεονάρντο δεν σημάδευε την… πινακίδα στην καλύτερη ευκαιρία του ματς μέχρι το ημίχρονο.

Απόψε γιορτάζει αυτή…

Η ταμπέλα του «μοιραίου» δεν έμελλε να μείνει κρεμασμένη στον Λεονάρντο για περισσότερα από 18 λεπτά. Διότι τρία μόλις μετά την ανάπαυλα κανείς φίλος της ΑΕΚ δεν θυμόταν τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Ήταν όλοι απασχολημένοι με τους… πανηγυρισμούς για την εκτέλεση φάουλ, που ξύπνησε μνήμες Μίτσελ στον Καρνέζη και (εν μέσω υποψιών για οφσάιντ του Καφέ) έδωσε προβάδισμα στην «Ένωση».

Της έδωσε, δε και το δικαίωμα να οπισθοχωρήσει, να πασάρει το άγχος στον Παναθηναϊκό και να προστατέψει το υπέρ της σκορ. Μάλλον υπερβολικά όμως… Διότι οι «πράσινοι» πίεσαν και έκαναν ευκολότερα φάσεις -όπως η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στην οποία θα μπορούσε να έχει σφυριχτεί πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κοντοέ. Η βραδιά, όμως, απόψε θα ήταν «κιτρινόμαυρη»… Τη ζωγράφισε με το θρασύ μυτάκι ο Κλωναρίδης και δεν επέτρεψε να χαλάσει -παρά την πίεση του Παναθηναϊκού- ο σταθερότατος Κωνσταντόπουλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος, Βάργκας, Καφές (66’ Λαγός), Λεονάρντο, Σιαλμάς (64’ Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος (75’ Μπέλεκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Χέλγκασον, Κάρλος, Ρίκκα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (70’ Καραγκούνης), Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (65’ Κλέιτον), Τοτσέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνο, Νϊνης, Βύντρα, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Μαυρίας

Πηγή: sday.gr