Ολυμπιακός-Άρης 2-0

Δεν σταματά πουθενά! Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Άρη και πηγαίνει πρωτοπόρος την επόμενη βδομάδα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ!  Οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο υψηλά στάνταρ απόδοσης και κατάφεραν να κάμψουν εύκολα την αντίσταση των Θεσσαλονικιών! Αρχικά, ο Μαρκάνο και στη συνέχεια οι Χολέβας (πέναλτι) και Μιραλάς οδήγησαν τους Πειραιώτες στη νίκη! Δέκα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να δεχτεί γκολ συμπλήρωσε η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τέλος στο σερί των οκτώ σερί αήττητων αγώνων στο πρωτάθλημα για τους «κίτρινους», οι οποίοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 45’ λόγω της αποβολής του Σιφάκη.

”Ολυμπιακός-Άρης

Το ματς:

Εμφάνιση ανάλογη των 87ων γενεθλίων του, επεφύλασσε στον κόσμο του ο Ολυμπιακός. Με το φουριόζο στιλ που τον διακρίνει στο ξεκίνημα των αγώνων του, έκλεισε με το καλησπέρα τον Άρη στα καρέ του κι άρχισε το σφυροκόπημα. Ωστόσο από εκεί που νούμερο ένα υποψήφιος να κάνει τη ζημιά ήταν ο Καστίγιο, που επέστρεψε ως αντίπαλος στο «Καραϊσκάκη», ένας άλλος πρώην «ερυθρόλευκος», ο Σηφάκης -στην επανεμφάνισή του μετά από έξι μήνες- ήταν εκείνος που πρόβαλε τη μεγαλύτερη αντίσταση στις συνεχόμενες επιθέσεις των παικτών του Βαλβέρδε. Προτού ωστόσο αρχίζει να θυμίζει… Κατεργιαννάκη (όταν έπιανε τα άπιαστα, στο τελευταίο διπλό του Άρη το 2002), ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να τον διασπάσει.

Ο συνήθης ύποπτος -όταν πρόκειται για ασίστ- Ιμπαγάσα «σέρβιρε», ο Μαρκάνο «εκτέλεσε» κι εκτέλεσε για το 1-0. Ο Σηφάκης συνέχιζε να λέει «όχι» με τις επεμβάσεις, αλλά κάποια στιγμή κι αυτός λύγισε. Υπαίτιος ο Αμπντούν, με τον Αλγερινό να κερδίζει το πέναλτι, την αποβολή του και τον Χολέμπας να το αξιοποιεί πετυχαίνοντας το 2-0. Η ένταση μεταξύ του διεθνούς μπακ και του Βελλίδη δεν απέφερε περισσότερες απώλειες.

Με σκορ ασφαλείας, αριθμητικό πλεονέκτημα και δεδομένου ότι ακολουθεί η ρεβάνς με τη Μέταλιστ, ήταν μαθηματικό βέβαιο πως θα λειτουργήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Σταδιακά, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» κατέβαζαν ρυθμό. Όλοι εκτός από τον Μιραλάς που ήθελε πάση θυσία ένα γκολ. Κι αν στις προηγούμενες φορές που προσπάθησε να το πετύχει είτε δεν στάθηκε τυχερός, είτε δεν έκανε την σωστή επιλογή, στην φαινομενικά δυσκολότερη φάση έδειξε την κλάση του διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ντιόγκο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης (80’ Φετφατζίδης), Μοδέστο, Μακούν, Ιμπαγάσα (62’ Μανιάτης), Αμπντούν, Μιραλάς (72’ Καζίμ-Ρίτσαρντς), Ντιόγκο.

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Παπάζογλου, Ορμπάιθ, Τζεμπούρ.

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Τσουκάνης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Πρίττας (73’ Κατίδης), Παπαζαχαρίας, Ακόστα (46’ Γιαννιώτας), Σολτάνι, Καπετάνος, Καστίγιο (45+2’ Βελλίδης).

Στον πάγκο: Κοτσώνης, Ντίκο, Φατί, Ούμπιντες.

Πηγή: sday.gr