ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 2-0

Με την πλάτη στον τοίχο, αλλά αποτελεσματικός. Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό και παρέμεινε, έστω και οριακά, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη! Οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη άνοιξαν το σκορ στο 22’ με τον Μπεσέρα και «κλείδωσαν» το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Ντάσιου στο 61’.

”ΠΑΣ

Ενδιάμεσα οι Γιαννιώτες είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν νωρίτερα τη νίκη, αλλά η εκτέλεση πέναλτι του Μπεσέρα κατέληξε άουτ. Στη μεγαλύτερη τους ευκαιρία, οι Βοιωτοί είδαν στο 30’ την προσπάθεια του Μαχαίρα να χτυπά στο δοκάρι.

Το ματς

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΣ ήταν αυτός που πίεζε, με τον Λεβαδειακό να περιμένει πίσω. Οι γηπεδούχοι είχαν μονόπλευρη ανάπτυξη -από τα αριστερά- και φαινόταν πως δεν θα μπορούσαν να διασπάσουν εύκολα την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, στο 18’ ο Αλεξίου αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η εξέλιξη αυτή -φυσικά- ήταν υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα με τον «κεραυνό» του Μπεσέρα. Σε μία από τις ελάχιστες φορές που οι Βοιωτοί πατούσαν την περιοχή του Κηπουρού, είχαν δοκάρι σε μία προσπάθεια του Μαχαίρα, με αυτή να είναι και η καλύτερή τους ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο βρήκε την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να προηγείται με 1-0.

Το ίδιο δυνατά μπήκε ο ΠΑΣ και στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, στο 51’, αλλά ο Μπεσέρα αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντάσιος. Στον αντίποδα, ούτε το χαμένο πέναλτι αφύπνισε τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου, οι οποίοι -όχι μόνο- δεν απειλούσαν, αλλά δέχθηκαν και το δεύτερο γκολ από τον Ντάσιο στο 61’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο χρόνος κυλούσε υπέρ τους ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες διατηρούσαν εύκολα το προβάδισμα που είχαν, καθώς ο Λεβαδειακός… σπάνια επισκεπτόταν την περιοχή του Κηπουρού. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματά τους. Έτσι, τα 90 λεπτά συμπληρώθηκαν με τον ΠΑΣ να επικρατεί με σκορ 2-0 και να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη, μετά το 1-0 επί της Δόξας Δράμας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (73’ Ζαμπρέλα), Λίλα, Πάντος (80’ Μπακαγιόκο), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Μπεσέρα (67’ Ανδράλας), Βίλα.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Τόμας, Βιάνα, Σουμπίνιο (71’ Ζαουΐ), Αλεξίου, Ζησόπουλος, Κουτσόπουλος (46’ Κόρμπος), Μαχαίρας, Μουλόπουλος (65’ Μελισσάς), Παπαδόπουλος.

Πηγή: sday.gr