Ένα «πάρτι» που μπορεί να είχε αγχωτικό φινάλε, αλλά το αποτέλεσμά του ήταν… σκέτη γλύκα έστησε ο Αστέρας Τρίπολης στην Τούμπα, όπου επικράτησε 3-2 του ΠΑΟΚ! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τέρματα του Περόνε (2′, 17′) και του Ναβάρο στο 10′ ενώ για τους γηπεδούχους μείωσαν οι Αθανασιάδης στο 31′ και ο Γεωργιάδης στο 54′. Ο Λίνο πήρε τον τίτλο του μοιραίου, χάνοντας πέναλτι στο 90ο λεπτό!

«Χαστούκι» για τον ΠΑΟΚ για τον οποίο η κάποτε απόρθητη Τούμπα έχει μετατραπεί σε «αχίλλειο πτέρνα», αφού αγνοούν τη νίκη σε εντός έδρας ματς από τις 21 Ιανουαρίου.

Το ματς:

Καλησπέρα… Καληνύχτα. Σε αυτές τις δύο λέξεις θα μπορούσε να συμπυκνωθεί το παιχνίδι στην Τούμπα αν δεν ξυπνούσαν από το λήθαργό τους οι γηπεδούχοι. Ούτε να ζεσταθούν καλά-καλά παίκτες και φίλοι του ΠΑΟΚ και ήρθαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία γκολ μέσα σε λίγα λεπτά να τους παγώσουν για τα καλά. Οι φιλοξενούμενοι με μόλις 32% κατοχή της μπάλας, απέδειξαν πως σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Άλλωστε δεν χρειάστηκε να κρατήσουν και πολύ την μπάλα στα πόδια τους. Μια γρήγορη κάθετη μπαλιά, ένα κοντρόλ και… αντίο! Δύο φορές ο Περόνε και μία ο Ναβάρο εκμεταλλεύτηκαν τις εμπνεύσεις των Ράγιος, Χουανίτο και Ροζέριο και διαμόρφωσαν το 3-0 που όσο κι αν ακούγεται σαν ψέμα, συμπυκνώνει όλη την αλήθεια του ματς.

Παρά το σοκ, οι γηπεδούχοι βρήκαν του κουράγιο να μαζέψουν τα… κομμάτια τους και να μειώσουν το σκορ, τη στιγμή που ο Σάκης Τσιώλης δεν είχε σταματήσει να φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του ότι το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Οι παίκτες του δεν τον άκουσαν, τουλάχιστον όχι τόσο καλά όσο άκουσε ο τέταρτος διαιτητής τα… γαλλικά του Μπόλονι που τελικά οδήγησαν και στην αποβολή του τεχνικού του ΠΑΟΚ.

Αν το γκολ του Αθανασιάδη στο πρώτο ημίχρονο έφερε την ελπίδα στον ΠΑΟΚ, εκείνο του Γεωργιάδη (μπήκε στη θέση του μέτριου Νιμανί) έβαλε φωτιά σε Τούμπα και παιχνίδι πριν συμπληρωθεί καν μία ώρα παιχνιδιού. Κι ενώ για αρκετή ώρα ο Αστέρας Τρίπολης αμυνόταν κι έδινε χώρο στους γηπεδούχους βάσει σχεδίου, δεν συνέβαινε το ίδιο στο δεύτερο όπου η κατοχή μπάλας υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν αποτέλεσμα της δικής του πίεσης και θέλησης αλλά και του γεγονότος πως οι επιθετικοί του Αστέρα δεν είχαν πλέον τα πνευμόνια για να απειλήσουν στην αντεπίθεση.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης είπε «όχι» στις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ για πέναλτι μία, δύο, τρεις φορές. Δεν θα μπορούσε όμως να κάνει το ίδιο και την τέταρτη, όταν ο Πιπίνης ανέτρεψε καθαρά τον Σαλπιγγίδη, στέλνοντας παράλληλα την μπάλα στο σημείο του πέναλτι τον Λίνο. Όμως για να είναι καλό ένα θρίλερ απαιτείται να διατηρεί σασπένς και αναπάντεχες ανατροπές μέχρι τέλους. Πιστός σε αυτή τη συνταγή, ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα άουτ και την ομάδα του… νοκ-άουτ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83’ Τσουκαλάς), Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λάζαρ (75’ Παπάζογλου), Αθανασιάδης, Νιμανί (46’ Γεωργιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Σταφυλίδης, Παναγιωτούδης, Κωνσταντινίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Πιπίνης, Χουανίτο (52’ Αλβάρες), Φορμίκα (66’ Μπρέσκα), Περόνε, Ροζέριο, Τσαμπούρης, Ράγιος, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (72’ Χούλι), Κουρμπέλης.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Λαδάκης, Σολάκης.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Κουρομπύλια (Καρδίτσας).

Πηγή: sday.gr