Σε Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου Παλαιστινίου ηγέτη. Σύμφωνα με ισχυρισμούς των Ισραηλινών επίθεση δέχτηκε ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Λαϊκής Αντίστασης (PRC) Zohair al-Qaisi, επειδή σχεδίαζε να επιτεθεί.

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τρεις νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι οι άνδρες ετοιμάζονταν να ρίξουν ρουκέτες στο Ισραήλ.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι τουλάχιστον δώδεκα ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Zohair al-Qaisi.

Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Qaisi, κοντά στην πόλη της Γάζας.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ακούστηκαν στην περιοχή λίγο πριν.

Η αεροπορική επίθεση ξεκίνησε λίγες ώρες αφού εκτοξεύτηκαν δύο οβίδες από τη Γάζα και προσγειώθηκαν στο Ισραήλ, χωρίς να προκαλούν ζημία.

Ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Λαϊκής Αντίστασης, Kamal al-Nairab, και ο επικεφαλής των στρατιωτικών σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση του Ισραήλ πέρυσι.