Συννεφιασμένο καιρό με τοπικές βροχές στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, και σταδιακή επικράτηση θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στα νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 20, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι. Θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ιδιαίτερα στην έξοδο του Πατραϊκού όπου η έντασή τους θα φτάσει πιθανόν τα 10 μποφόρ.

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής αργά το βράδυ και αυξημένη αίσθηση κρύου, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και μετά το μεσημέρι τοπικά θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Πηγή: meteo.gr