«Οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους για το συμφέρον της χώρας»

«Για πρώτη φορά πατάμε σε στέρεο έδαφος και αντί να προσθέτουμε χρέος, αφαιρούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση ως «έμπρακτη αναγνώριση των προοπτικών της Ελλάδας». Σε δήλωσή του μεταδόθηκε αργά το βράδυ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η αναδιάρθρωση δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψουν οι καταθέσεις στη χώρα, να γίνουν επενδύσεις και πάρει μπρος η οικονομία.

”Για

«Συνεχίζουμε να έχουμε μπροστά μας μία ανηφόρα. Δεν έχουμε δικαίωμα να σπαταλήσουμε τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε», σημείωσε ο κ. Παπαδήμος και κατέληξε λέγοντας: «Έχουμε μία νέα ευκαιρία. Ας μη τη χάσουμε».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε την ενεργοποίηση των CACs, ο κ. Παπαδήμος κάλεσε τους υπουργούς να αποφύγουν τη θριαμβολογία. Αναφερόμενος στο PSI είπε ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και σημείωσε ότι εκτός από στιγμή ικανοποίησης είναι και στιγμή περισυλλογής. «Πολλοί επενδυτές και πολλοί απλοί πολίτες κατέγραψαν ζημιές και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. «Και αυτό – πρόσθεσε – πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε και τα λάθη μας που μας οδήγησαν εδώ».

Για ιδιαίτερα σημαντική στιγμή έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως είπε, «η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο στέρεο έδαφος».

Ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο να επεκταθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία πρόσκλησης συμμετοχής στο PSI για τα ομόλογα που διέπονται από ξένο δίκαιο και η ανταλλαγή των οποίων θα γίνει μέχρι τις 12 Απριλίου.

Στο υπουργικό Συμβούλιο επισημάνθηκε ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση για τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ομόλογα, ωστόσο στο επόμενο διάστημα το θέμα θα επανεξετασθεί.

Πηγή: skai.gr