Από το Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την αποδέσμευση των 35,5 δισ. ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. Το υπόλοιπο ποσό των 94,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα θα αποδεσμευτεί την επόμενη εβδομάδα, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όταν θα πληρούνται «οι επίσημες προϋποθέσεις» αν και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την καταβολή του.

«Δεν έχει τελειώσει το ζήτημα, όμως κάναμε ένα μεγάλο, σημαντικό βήμα» υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στην επιτυχημένη ανταλλαγή ελληνικού χρέους. Επιπλέον εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ακολουθώντας αυτό το δρόμο θα υπάρξουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα» για την ανάταξη των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί το ελληνικό σενάριο, με τη μερική διαγραφή του χρέους, σε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Τώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν τη δέσμευση του ΔΝΤ σχετικά με το ποσό που θα συνεισφέρει στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Δεν θα είναι εύκολο να καταλήξουν σε συμφωνία στο ΔΝΤ, αν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών εκφράζουν εκ των προτέρων τις προσδοκίες τους» σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή: real.gr