Στο 85,8% ανήλθε η συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο δέχθηκε προσφορές 152 δισεκατομμυρίων ευρώ, για ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και άλλα 20 δισεκατομμύρια ξένου δικαίου- και εκτιμά ότι με την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης το ποσοστό του “κουρέματος” θα φτάσει το 95,7%, δηλαδή το ποσό που θα “κουρευτεί” θα φτάσει τα 197 δισεκατομμύρια από τα 206 δισεκατομμύρια.

Το υπουργείο δίνει παράταση ως τις 23 Μαρτίου σε κατόχους ομολόγων που υπάγονται σε δίκαιο ξένης χώρας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Συνέντευξη τύπου θα δώσει στη μία μετά το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο.

Εν τω μεταξύ στις 3 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) συνεδριάζει ο διεθνείς τραπεζικός οργανισμός ανταλλαγής και παραγώγων για να κρίνει αν υπάρχει πιστωτικό γεγονός από το αποτέλεσμα του ελληνικού προγράμματος αναδιάρθρωσης μετά από ερώτημα που του απευθύνθηκε.

Το απόγευμα συνεδριάζει το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης για να αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) και να εκτιμήσει την κατάσταση.

Πηγή: skai.gr