Ζωή Γεωργαντά

Είτε σε απειρία, είτε σε ανικανότητα, είτε προς όφελος κάποιου χωρίς όμως να είναι σε θέση να το κρίνει, φέρεται να υποστήριξε ότι μπορεί να οφείλεται η διόγκωση του ελλείμματος του 2009, το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά, στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το έλλειμμα του 2009.

”Ζωή

Μάλιστα η κα. Γεωργαντά σε ερώτηση αν υπήρχε σχέδιο για να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο είπε «Δεν μπορώ εγώ να σας πω ότι πραγματικά ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σχέδιο. Θα ήταν εγκληματίας, θα έπρεπε να τον κρεμάσουμε αν το έκανε συνειδητά, τόσο συνειδητά. Δεν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα. Απλώς βρίσκω μερικές ερμηνείες. Είναι, όμως, υπεύθυνος, διότι όταν πήγαμε εμείς να του πούμε ότι υπάρχουν προβλήματα, μας έκλεινε την πόρτα. Δεν μας δεχόταν να συζητήσουμε οτιδήποτε».

Η μάρτυς σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτήρισε ως τη χειρότερη εναλλακτική μέθοδο από αυτές που προβλέπει ο κανονισμός της Eurostat, αυτή που ακολουθήθηκε για την καταγραφή του ελλείμματος του 2009, το οποίο, η ίδια υπολογίζει στο 12,5%.

Πάντως, και η Ζωή Γεωργαντά επικοινώνησε μέσω email με τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν, στο οποίο έκανε σαφή αναφορά στην επικοινωνία του κ. Τόμσεν με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, χαρακτήρισε συκοφαντικά τα λεγόμενα του Ανδρέα Γεωργίου και κατέληγε με την προειδοποίηση πως προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της επικοινωνίας αυτής. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε επικοινωνήσει με τον επικεφαλής του ΔΝΤ ζητώντας του να μεσολαβήσει για την αλλαγή του νόμου που διέπει την αρχή.

Την ίδια ώρα ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κουρουπλής απέστειλε το επίμαχο mail του κ. Γεωργίου προς τον Πολ Τόμσεν, στις επιτροπές Θεσμών και Διαφάνειας και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, θέτοντας έτσι και με επίσημο τρόπο θέμα παραμονής του κ. Γεωργίου στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας.

Ο κ. Κουρουπλής ζήτησε επίσης, την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, και το πρώην διευθυντικό στέλεχος της υπηρεσίας Νίκο Στρόβλο, και η εξεταστική φαίνεται να εξετάζει θετικά την πρόταση αυτή, αλλά αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση την προσεχή Τρίτη.

Πηγή: skai.gr