Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τρία άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης μέσω e-mail. Αναζητείται άλλο ένα άτομο.Τη Δευτέρα οι κατηγορούμενοι έστειλαν ηλεκτρονική επιστολή σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και τους ενημέρωνε για υποτιθέμενη επιστροφή φόρου.

Διαπιστώθηκε ότι είχαν καταφέρει να υφαρπάξουν τα στοιχεία κατόχων τριών πιστωτικών καρτών και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές αγορές και παραγγελίες διαφόρων προϊόντων. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ΄ εξακολούθηση και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου, συνελήφθη στην Αθήνα ένας από τους δράστες, 26 ετών κατά την παράδοση προϊόντος, μετά από παραγγελία σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Αθήνα άλλοι δύο ένας νεαρός 25 ετών και μια νεαρή 21νός ενώ αναζητείται ο τέταρτος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώτου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε σκληροί δίσκοι, καθώς και ατζέντες και σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Επιπλέον ο 26χρονος που συνελήφθη έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απάτες στη χώρα μας, ενώ για τα ίδια αδικήματα αναζητείται από τις ρουμανικές αρχές. Σε βάρος της νεαρής που συνελήφθη εκκρεμεί δικαστική απόφαση, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών.

Πηγή: skai.gr