Ο Λιονέλ Μέσι με πέντε γκολ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο εντυπωσιακό 7-1 επί της Λεβερκούζεν και την άνετη πρόκριση στους «8» του Champions League. Ο Αργεντίνος «μάγος» σκόραρε με… όλους τους τρόπους και έφτασε τα 12 τέρματα σε 7 αναμετρήσεις στη φετινή διοργάνωση. Τα έξι απ’ αυτά τα πέτυχε κόντρα στους Γερμανούς, τους οποίους οι πρωταθλητές Ευρώπης απέκλεισαν με συνολικό σκορ 10-2!

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώρια για. μεγάλες συγκινήσεις στον επαναληπτικό του «Καμπ Νου». Η Μπαρτσελόνα είχε την πρωτοβουλία από την έναρξη της αναμέτρησης και με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι πήγε στα αποδυτήρια για ανάπαυλα με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ της. Ο Αργεντίνος, όμως, έκανε από μόνος του ένα ουσιαστικά αδιάφορο παιχνίδι σε παράσταση-υπερπαραγωγή για έναν ρόλο. Ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 25′ βγαίνοντας τετ α τετ με τον Λένο, τον οποίο «κρέμασε» υποδειγματικά και στο 42′ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα με ατομική προσπάθεια και πλασέ.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην επανάληψη. Μόνο που ο Μέσι βρήκε για άξιο συμπαραστάτη τον Κρίστιαν Τέγιο, με αποτέλεσμα το απλό 2-0 να φτάσει σε χρόνο dt στα. αστρονομικά επίπεδα του 6-0. Ο «Λίο» πέτυχε ακόμη δύο γκολ στο 49′ και το 55′, ενώ ο νεαρός επιθετικός βρήκε επίσης δίχτυα δύο φορές, στο 55′ και το 62′, κάνοντας. ακόμη πιο δύσκολο το βράδυ της Λεβερκούζεν.

Οι «μπλαουγκράνα» κατέβασαν στη συνέχεια ταχύτητα, σεβόμενοι προφανώς την αντίπαλό τους, καθώς δεν είναι υπερβολή ότι όποτε ήθελαν έβαζαν γκολ. Ο αφιονισμένος Μέσι, ωστόσο, κράτησε το. κερασάκι και το τοποθέτησε στην τούρτα με ακόμη ένα υπέροχο αριστερό πλασέ στο 84′. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ολοκλήρωσε το σόου του με τον καλύτερο τρόπο, ενώ το γκολ της τιμής για τους Γερμανούς πέτυχε ο Μπελαράμπι στο 90′.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Ντάνι Άλβες, Αντριάνο Κορέια (63′ Μουνιέσα), Πικέ, Μασεράνο, Φάμπρεγας, Ινιέστα (53′ Τέγιο), Τσάβι (53′ Κεϊτά), Μπούσκετς, Μέσι, Πέδρο

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Κάντλετς, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Τόπρακ, Κάστρο, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο (67′ Οτσίπκα), Μπέντερ (55′ Σίρλε), Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ (55′ Μπελαράμπι)

Πηγή: novasports.gr