Στην αποκάλυψη ότι είχε κάνει «πολύ ανοιχτές συζητήσεις» με την Αθήνα σχετικά με το αν θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ προέβη την Τετάρτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη Φλωρεντία. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, με αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η απάντηση του έλληνα υπουργού ήταν ότι οι ελληνικές αρχές είναι 100% προσηλωμένες στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Πρόκειται για πάγια θέση του Γερμανού υπουργού κατά της οποίας ο κ. Βενιζέλος έχει επιχειρηματολογήσει, και η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτρέψει» υπογράμμιζαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε.

Εξάλλου, ο γερμανός υπουργός απάντησε σε δεκάδες άτομα, ερευνητές, εργαζομένους και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο που τον κατηγόρησαν για άσχημη αντιμετώπιση της Ελλάδας, τονίζοντας πως τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί από την ίδια.

«Έχουμε δείξει μεγάλη αλληλεγγύη στην Ελλάδα (…) οι πάντες ξέρουν ότι τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι στην Ελλάδα και δεν πρέπει αναζητούνται εκτός της χώρας».

Πολλά μέλη του πανεπιστημίου πλημμύρισαν το πανεπιστήμιο με εκατοντάδες αφίσες καταγγέλλοντας τον Σόιμπλε για οργουελική ρητορική, απάνθρωπες πολιτικές και αντιδημοκρατική στάση ενώ ξεδίπλωσαν και τέσσερα μεγάλα πανό που ανέγραφαν «Η Ευρώπη δεν είναι προς πώληση!», «Είμαστε όλοι PIIGS! (ακρωνύμιο των κρατών Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία)»,«Δώστε τέλος στη λιτότητα» και «Η Ευρώπη δεν είναι sudoku»!

Πηγή: skai.gr