Αίτημα να εξεταστεί εκ νέου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπέβαλε ο πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης του «μαύρου» χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης. Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολούδης ζητάει να εξεταστεί για δεύτερη φορά, επισημαίνοντας ότι η συναλλαγή του ενός εκατομμυρίου είναι απολύτως νόμιμη, ενώ ο ίδιος δεν έκανε λόγο για βουλευτή, αλλά μίλησε ευρύτερα για πρόσωπα του πολιτικού κόσμου.

«Ο μόνος χώρος που μου επιτρέπεται να μιλήσω είναι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ας κληθώ άμεσα σε μία συμπληρωματική ακρόαση και εκεί θα δοθούν ενδιαφέρουσες απαντήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και συμπληρώνει: «Αν αυτό δεν συμβεί τώρα, σύντομα θα καταστεί αναπόφευκτο. Και εάν δεν καταστεί αναπόφευκτο από τα γεγονότα, θα το επιδιώξω εγώ ο ίδιος».

«Αν κάποιος έχει να πει κάτι, να το κάνει», δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής και ζήτησε να σταματήσουν οι γρίφοι και το σασπένς που δημιουργούν κάποιοι «γύρω από ένα θέμα που έχει να κάνει με την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου».

Στον εισαγγελέα ο φάκελος

Στην αρμόδια επιτροπή για το πόθεν έσχες πρόκειται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα το φάκελο για τον Ισίδωρο Κούβελο, ζητώντας να διερευνηθεί το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης.

Από το γραφείο του Ισίδωρου Κούβελου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

O Ισίδωρος Κούβελος από την αρχή είχε ζητήσει το θέμα να ελεγχθεί δικαστικά για να μην μείνει καμία σκιά και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Αφού στήθηκε και φούσκωσε η ιστορία με κατασκευασμένες αναφορές τελικώς, η επιτροπή ελέγχου του πόθεν έσχες της Βουλής, που εξέτασε τη δήλωσή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καθ’ οιοδήποτε τρόπο επαύξηση ή απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η υπόθεση είχε ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και συνειρμών αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους. Το να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη είναι και ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές.

Πηγή: skai.gr