Ένα αποκλειστικό δημοσίευμα του FoxNews έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες που θέλουν το “τρύπημα” στις τάξεις των hackτιβιστών να προέρχεται εκ των έσω, και συγκεκριμένα από υψηλόβαθμο στέλεχος των LulzSec (ομάδα που σταμάτησε να ενεργεί πέρυσι το καλοκαίρι), ο οποίος συνεργάζεται με το FBI από πέρυσι τον Ιούνιο!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του FBI, από τη συνεργασία με τον Hector Xavier Monsegur (γνωστός με το παρατσούκλι Sabu) έχουν καταφέρει να εντοπίσουν και να συλλάβουν 5 υψηλόβαθμα μέλη των LulzSec, “κόβοντας” έτσι την κεφαλή της οργάνωσης.

Για την ιστορία, ο Monsegur συνελήφθη από τις αρχές πέρυσι τον Ιούνιο και κρίθηκε ένοχος στις 15 Αυγούστου για 12 κυβερνοεπιθέσεις, αλλά η υπόθεση του διατηρήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έτσι ώστε να συνεργαστεί για την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Από την “προδοσία” του Sabu, η οποία επιβεβαιώνεται από πληθώρα υψηλόβαθμων στελεχών του FBI, αναγνωρίστηκαν ως επικεφαλείς της οργάνωσης των LulzSec και είτε συνελήφθησαν είτε κατηγορούνται οι:

Ryan Ackroyd (aka “Kayla) – Λονδίνο

Jake Davis (aka “Topiary”) – Λονδίνο

Darren Martyn (aka “pwnsauce”) – Ιρλανδία

Donncha O’ Cearrbhail (aka “palladium”) – Ιρλανδία

Jeremy Hammond (aka “Anarchaos”) – Σικάγο

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος, Jeremy Hammond, συνελήφθη και κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στην εταιρία Stratford τον περασμένο Δεκέμβριο και για τη συνεργασία με το Wikileaks για τη δημοσίευση εκατομμυρίων emails και εμπιστευτικών πληροφοριών.

Παράλληλα, περιγράφουν τον Hammond ως μέλος των Anonymous αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρίσκονται πολύ κοντά και στα υψηλόβαθμα στελέχη της πιο δημοφιλούς ομάδας hackτιβιστών αυτή τη στιγμή.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο από τους εκπροσώπους των συλληφθέντων ή του “Sabu”, αλλά θα έχουμε σίγουρα νεώτερα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: techgear.gr