Οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών του 2012 θα εγγραφούν με κάμερες που θα έχουν 16 φορές την ανάλυση του κανονικού high definition. Επιπλέον θα γίνει εκπομπή σε ειδικές αίθουσες με στημένα συστήματα Super Hi-Vision στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι θα μένουν στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Bradford, το Λονδίνο και το Εδιμβούργο, θα μπορούν να δουν με την απίστευτη ανάλυση των 7680×4320 pixel σε οθόνες κινηματογράφου στις 400” και με ήχο 22.2. Το BBC επιβεβαίωσε πως έχει στόχο να γυρίσει και να δείξει τους Ολυμπιακούς σε 3D, ενώ από τον Ιούνιο το BBC θα έχει και ειδικό website που θα επιτρέπει σε άτομα να δουν δωρεάν. Όπως είπε ο κύριος Tim Plyming, υπεύθυνος του project και των digital & editor live sites για το BBC London 2012 η εικόνα Super Hi-Vision θα είναι το πιο κοντινό στον ίδιο το χώρο.

Ο εν λόγω κύριος όπως γράφει το techradar, πήγε για εκπαίδευση στην NHK που έχει αναπτύξει το σύστημα Super Hi-Vision, ουσιαστικά την εικόνα που όλοι εμείς θα δούμε στις τηλεοράσεις του 2020 με την ονομασία Ultra HD ή 8K4K και 4Κ4Κ.

Το BBC θα έχει εικόνα από τέσσερα σημεία με τρεις κάμερες και τα highlights θα γίνονται ‘πακέτο’ κάθε ημέρα και εικόνα από την κολύμβηση – Aquatics Centre, το Velodrome και το Basketball Arena θα προβάλονται σε κινηματογράφο.

Πηγή: gadgetfreak.gr