Πανιώνιος-Ατρόμητος 1-2

Ο διεθνής επιθετικός βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος και διατήρησε τους Περιστεριώτες στην 5η θέση, φτάνοντας τα 11 προσωπικά του γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα! Το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Ντιμπαλά.

”Πανιώνιος-Ατρόμητος

Προς τιμήν του δεν πανηγύρισε, όμως οι φίλοι των γηπεδούχων τον καταχειροκρότησαν, ενδεικτικό του ότι έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμησή τους, μετά την περσινή του παρουσία στην Πλατεία.

Σε δύσκολη θέση οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι αγνοούν τη νίκη για τέσσερα σερί ματς και βλέπουν τις τελευταίες θέσεις να πλησιάζουν…

Ανέβηκαν τα αίματα στα τελευταία λεπτά και μετά το τέλος του αγώνα. Για τους γηπεδούχους αποβλήθηκε ο προπονητής, Άκης Μάντζιος.

To ματς

Σε ένα παιχνίδι το οποίο έδειχνε από την αρχή πως δεν θα έχει πολλές φάσεις, ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό. Έχοντας την κατοχή της μπάλας σε ποσοστά του 78% οι «κυανέρυθροι» προσπαθούσε να πετύχει από νωρίς ένα γκολ να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Ατρόμητου.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος ήταν κλεισμένος στα καρέ του, την περισσότερη ώρα του πρώτου μέρους, ενώ με κάποιες εκλάμψεις των Τάτου και Μήτρογλου, έφτανε στην εστία του Σιδεράκη. Σε μια προσπάθεια από τα δεξιά, ο Δημούτσος με πολύ όμορφο τακουνάκι, βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος δεν το σκέφτηκε καν, σούταρε και άφησε άγαλμα τον Σιδεράκη. Μάλιστα ο νεαρός επιθετικός δεν πανηγύρισε το γκολ του και αυτό έκανε τον κόσμο του Πανιωνίου να τον χειροκροτήσει, σε μια σκηνή, η οποία είναι «η σκηνή της αγωνιστικής».

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα. Ο Πανιώνιος είχε την μπάλα μόνιμα στα πόδια του, ενώ οι «κυανόλευκοι» κρατούσαν το προβάδισμα και κοιτούσαν δειλά δειλά την κόντρα. Σε μια από αυτές ο Μήτρογλου, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σιόβα, πήρε την κόντρα από τον Πιέρ και «πλήγωσε» για δεύτερη φορά την πρώην ομάδα του.

Ο Ατρόμητος βρέθηκε, ξαφνικά, με ένα σαφέστατο προβάδισμα σε ένα παιχνίδι όπου ο Πανιώνιος τον… έπαιζε σαν την γάτα με το ποντίκι. Τα δεδομένα στο παιχνίδι άλλαξαν όταν ο Ντιμπαλά έβαλε και πάλι τον Πανιώνιο στο…. «κόλπο» με μια πολύ όμορφη κεφαλιά από την σέντρα του Σάμαρη.

Οι «κυανόλευκοι» παρότι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, χωρίς την συνηθισμένη κατοχή, χωρίς κυκλοφορία και, κυρίως, χωρίς φαντασία και δημιουργία φάσεων, έφυγαν από την Νέα Σμύρνη με ένα πολύτιμο διπλό.

Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος «πλήρωσε» τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, κυρίως με τον Κούτσι. Πλέον η ομάδα της Πλατείας «μπλέκει» υπό προϋποθέσεις σε σενάρια παραμονής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Κούρντι, Σιόβας, Γουνδουλάκης (46’ Μενδρινός), Ρόβας (68’ Ντιμπαλά), Πιερ (90’ Αμπντουλάγιεφ), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος (81’ Νάστος), Μπρίτο (72’ Επστάιν), Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μήτρογλου, Ζουέλα (58’ Ιγκλέσιας).