Από τις μεθοδικές ψηφιακές και φυσικές έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση των οργανωμένων ψηφιακών «επιθέσεων» σε διάφορες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία μέλη της ομάδας, με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S), που ενέχονται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τρίμηνης τουλάχιστον διαδικτυακής διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, εντοπίστηκαν ψηφιακά τέσσερα (4) μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων (2) ανήλικοι και (2) ενήλικοι ημεδαποί.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ψηφιακά, ως μέλη της οργάνωσης Greek Hacking Scene (G.H.S), τα τρία από τα άτομα αυτά, ενώ για το τέταρτο άτομο διερευνάται η δράση του, μέσω της ανάλυσης των κατασχεθέντων ψηφιακών πειστήριων.

Χθες (01.03.2012) διενεργήθηκαν έρευνες σε επτά (7) οικίες, στην Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Κατερίνη και τη Χαλκίδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 σκληροί δίσκοι, 5 φορητοί υπολογιστές, 4 royter,2 servers,7 usb stick,πλήθος cd’s και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α.

Επίσης, ένας από τους παραπάνω διαδικτυακούς εισβολείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την «επίθεση» στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα σχετικά ψηφιακά πειστήρια διερευνώνται.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.