«Μπορεί να αποφασίσουμε σήμερα εάν μπορούμε να απελευθερώσουμε αυτά που χρειάζονται, ώστε η ανταλλαγή χρέους μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών, να μπει σε μια τροχιά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε ακόμη πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει να απαντήσει ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη. «Αυτή είναι η δουλειά που έχουν να κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών, η οποία μάλιστα θα πρέπει να οδηγήσει στο επόμενο βήμα για την Ελλάδα. Είναι ένας μακρύς δρόμος. Εάν η Ελλάδα δεν είχε προβλήματα και είχε μια καλή οικονομική θέση, τότε δεν θα είμαστε εδώ».

Iκανοποιημένοι είναι σε γενικές γραμμές οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν. με την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα για το δεύτερο πακέτο βοήθειας.

«Έχουμε καλές πληροφορίες για την πρόοδο των δεσμεύσεων της Ελλάδας. Βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) επίσης χαιρέτησε τις προσπάθειες της Ελλάδας. «Θα εξετάσουμε τις προόδους που έχουν σημειωθεί από τις ελληνικές αρχές. Προς το παρόν έχω μία αρκετά θετική εντύπωση από τις εργασίες που έχουν γίνει», επεσήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ χαρακτήρισε «πολλά υποσχόμενες» τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας.

Πηγή: skai.gr