Τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι χθεσινές διαδηλώσεις υποστήριξης που δέχτηκε η χώρας μας από χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνο, οι οποίοι διαδήλωσαν υπέρ των Ελλήνων και κατά των σκληρών μέτρων.
Στο Παρίσι, το ραντεβού είχε δοθεί στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», στην οποία η προσέλευση θα έλεγε κανείς πως ήταν μεγάλη με 2.000 πολίτες να διαδηλώνων έντονα υπέρ της ελληνικής κοινωνίας κρατώντας στα χέρια τους πλακάτ συμπαράστασης και ελληνικές σημαίες. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Βερολίνο, το Μόναχο, την Κολωνία, τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, τη Στοκχόλμη, την Κοπεγχάγη, τις Βρυξέλλες, το Δουβλίνο, τη Λισσαβόνα αλλά και την Λευκωσία. Σημαντική ήταν και η συγκέντρωση στη πόλη του Λονδίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από την Ελληνική πρεσβεία.

Όπως επισημάνθηκε σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι «Αγανακτισμένοι» πρόσθεσαν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά. Το σύνθημα ήταν «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» και είχε τεράστια απήχηση.

Οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν τις πορείες και κάποιοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το άλλο Σάββατο.

Λένα Μαρκογιαννάκη