Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον κύλησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την περασμένη Τρίτη, ενώ οι ερωτήσεις προ της ημερήσιας διάταξης, ήταν στην πλειοψηφία τους για θέματα καθημερινότητας.  

Από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, ξεχώρισαν τα θέματα που αφορούσαν το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες», στο οποίο θα συμμετάσχει ο Δήμος Βέροιας ως μέτοχος στο έργο  «ΗΜΑΘΙΑ 2012 – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ», το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε 80 ανέργους να επιμορφωθούν, λαμβάνοντας για την δίμηνη συμμετοχή τους το ποσό των 1.500 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και ειδική μέριμνα για την εύρεση εργασίας. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα υπάρξουν στο μέλλον.
Στις ερωτήσεις που τέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ζήτησε ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αγορά της Κουλούρας, για την γέφυρα Κούσιου και το Πανεπιστήμιο της Βέροιας, ο Γιάννης Αγγέλογλου αναφέρθηκε στην προβολή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από την ιστοσελίδα του Δήμου, ο Βασίλης Γιαννουλάκης ζήτησε ενημέρωση για τις εξέλιξη των εκκρεμών υποθέσεων (μελέτες κλπ) της γέφυρας Κούσιου και ρώτησε αν έχει καταρτιστεί ο πίνακας των οφειλών του Δήμου, ο Γιώργος Μελιόπουλος έθεσε το ζήτημα της μη λειτουργίας αποκωδικοποιητών τηλεόρασης στην Δ.Ε. Μακεδονίδος, ο Γιώργος Σουμπέκας ρώτησε τι γίνεται με τις συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών από τη νέα χρονιά, ο Αργύρης Γκαμπέσης συνεχάρη όσους πολίτες ή επιχειρηματίες έδωσαν χρώμα αποκριάς στην πόλη και έθεσε τα θέματα της υγιεινής των δημόσιων τουαλετών και των κλειστών περιπτέρων, ο Απόστολος Νεστορόπουλος ρώτησε για τον προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) και το πότε θα γίνει ο μόνιμος, ενώ ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βέροιας Ηλίας Τσιαμήτρος ρώτησε για την εξέλιξη στο θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών της Βέροιας.
Στις απαντήσεις επί των παραπάνω, ο αντιδήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος στον ΣΜΑ είπε ότι το έργο κόστισε 12.000 ευρώ και οι υποδομές είναι μεταφερόμενες και για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν ληφθεί, ενώ η αντιδήμαρχος Βέτα Αρχοντάκη ανέφερε πως το τελικό όφελος (χωρίς τα χρέη από ΣΑΤΑ και ΘΗΣΕΑ) ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης ανέφερε ότι οι αστοχίες στην κατασκευή της γέφυρας Κούσιου μπορούν να επιδιορθωθούν.
Η Δήμαρχος, αναφερόμενη στο θέμα της αγοράς της Κουλούρας σημείωσε πως είχε επικοινωνία με τον Άγγελο Τόλκα και επιβεβαιώθηκε πως έγινε η αλλαγή χρήσης, προκειμένου να μπορούν στο σημείο να εγκατασταθούν και δημόσιες υπηρεσίες (Τελωνείο, Χημείο κλπ), ενώ για το θέμα της απομάκρυνσης του Πανεπιστημίου της Βέροιας σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, ωστόσο βρίσκεται η ίδια και οι συνεργάτες της σε εγρήγορση, καθώς «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά», όπως είπε.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα