Επιστολή Παπαδήμου σε Μπαρόζο

Έμφαση στην ανάπτυξη έδωσαν Μπαρόζο -Παπαδήμος μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ενώ απέρριψαν την πρόταση Γιούνκερ για ορισμό επίτροπου ανάπτυξης στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι η Επιτροπή θέλει να διασφαλιστεί πώς θα γίνεται καλύτερη χρήση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία και πριν το 2013. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν προγράμματα ανάπτυξης, κάτι, που όπως υπογράμμισε, «θα δώσει εξαιρετική ώθηση στην απασχόληση και τις επενδύσεις». Τέλος εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι ικανή και θα τα καταφέρει.

Από την πλευρά του ο Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε ότι συζητήθηκαν διάφορα μέτρα, όπως η ίδρυση Ταμείου Εγγυοδοσίας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η εκπόνηση προγραμμάτων υποδομών και επενδύσεων μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, μέτρα για την καλύτερη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων κα.

«Προσδοκούμε, πρόσθεσε ο κ. Παπαδήμος, να υπάρξει πλήρης υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, αλλά και εφαρμογή των συμπληρωματικών δράσεων που συζητήθηκαν σήμερα. «Μπορούμε και θα το κάνουμε» κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

Ακολουθεί video με τις δηλώσεις Παπαδήμου – Μπαρόζο


Πηγή: skai.gr